Jeremy Corbyn bement a Partizánba, és Gulyás Márton minden erőlködése ellenére felmondta a magyar álláspontot a háborúval kapcsolatban

2023. május 11. 19:22

A brit Munkáspárt korábbi vezetője szerint a háború elhúzódása kizárólag a fegyvergyártók zsebeit tömik.

2023. május 11. 19:22
null

Jeremy Corbyn egy konferencia miatt látogatott a napokban Magyarországra, ennek apropóján készített vele interjút Gulyás Márton és a Partizán. A brit Munkáspárt korábbi elnöke az interjúban kijelentette, messzemenőkig elítéli, hogy Oroszország megszállta Kelet-Ukrajnát. „Elfogadhatatlan, helytelen és megszegi a nemzetközi jog szabályait” – sorolta. Ezek után a baloldali politikus megjegyezte, hogy a háború nem ért véget, csak rosszabbodott.

– sorolta.

Jeremy Corbyn szerint kell lennie egy eljárásnak, ami leállítja a harcokat és elindítja a tűzszünet és a tárgyalások folyamatát, ami végül egy megállapodással zárul a két ország között. 

– szögezte le a volt munkáspárti vezető, aki úgy folytatta, hogy ha Oroszország és Ukrajna képesek a fekete-tengeri gabonaszállításról tárgyalni, akkor nyilvánvalóan képesek kommunikálni egymással és véget vetni a harcoknak. 

„Ha folytatódik a háború, a felek még több fegyvert szereznek majd különböző helyekről. Oroszország a saját kínai gyáraiból, valószínűleg Indiából és sok más helyről világszerte. Ukrajna pedig Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból. 

 – folytatta Corbyn, aki szerint az Európán kívül élők megütköznek a történteken, azt mondják, hogy nevetséges és vége kell, hogy legyen.  

Gulyás Márton ezek után arról kérdezte a politikust, hogy érhető el a béke, hogyan lehet Putyint tárgyalóasztalhoz kényszeríteni. Jeremy Corbyn megjegyezte, ehhez végső soron az Egyesült Államokra van szükség, mivel ők a NATO legfőbb mozgatói és ki kell mondaniuk, hogy hajlandóak tárgyalni Oroszországgal, Putyinnak pedig készen kell állnia a velük való egyeztetésre. 

– közölte Corbyn.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Nyitókép: Partizán

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2023. május 12. 09:33
Akkor is ez lenne a véleménye, ha ő lenne hatalmon?
Hohokam
2023. május 12. 09:27
Azért csak kiderül, hogy a mainstream magyarországi baloldaliság addig tart, ameddig nem kell egy odatolt segget kinyalni a boldog idomulás reményében, mint a mostani nyugati/angolszász hadiipari-energetikai-média összefonódás érdekeit kiszolgálni.
Élő Éva
2023. május 12. 06:59
A programja lényege ez: el kell venni a suskát az angoloktól és oda kell adni a muszlimoknak. Csak ugye előbb utóbb még az angolok pénze sem elég. "Európa Keresztény lesz, vagy nem lesz."
BillyTheKid
2023. május 12. 06:11
Na jó, ez így hülyeség. Az éppen igaz, hogy minden háborút egy békekonferencia zár le, de az nem akkor lesz, amikor azt kívánják egyesek, főleg harmadik felek, hanem akkor, amikor a résztvevő felek valamelyike veszít, és/vagy legalább az egyik belátja, hogy az adott helyzetnél jobbat nem tud elérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!