Akár az utolsó ukránig

2022. március 11. 17:49

Az invázió harmadik hetében vagyunk.

2022. március 11. 17:49
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Neokohn

„Első ránézésre úgy tűnhet, hogy megtettünk mindent, ami emberileg lehetséges. Kiebrudaltuk az oroszokat a jólfésült nemzetek közösségéből. Elkezdtük módszeresen lebontani a gazdaságukat. Fegyvert szállítottunk Ukrajnának, és önkénteseket is. Befogadtunk ukránokat, és kiközösítettünk oroszokat. Még a haderőfejlesztés gondolatával is elkezdtünk kacérkodni. Egyszóval megtettünk mindent, ami szem-szájnak ingere, kivéve a direkt konfrontációt Oroszországgal, és a 6000-nél is több atomtöltetével.

Mindent elkövettünk, hogy az agressziót olyan költségessé tegyük az oroszok számára, amennyire ez fizikailag lehetséges. Hogy miért? Azért, mert azt akarjuk, hogy az ukránok harcoljanak. Harcoljanak a partokon, harcoljanak a leszállópályákon, harcoljanak a mezőkön és az utcákon, harcoljanak a hegyekben.

Hogy Vietnámmá és Afganisztánná változtassák Ukrajnát az orosz megszálló számára. Ha kell, akár évtizedeken át. Mindenáron. Ebből is látszik, hogy mindennek ellenére, mi szerfölött erkölcsös és bátor emberek vagyunk. Félelmet nem ismerve kiraktuk a fészbuk profilunkra a sárga-kék zászlót. Megérdemeljük a tíz másodperces ön-vállveregetést. Közben Mariupolban egy hatéves kislány szomjan halt a város romjai között. Mert azért van egy sor dolog amit nem tettünk meg.”

Nyitókép: Andrea Carrubba / Anadolu Agency / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasgyari Tibi
2022. március 13. 09:57
Ukrajna vastagon benne van ebben a háborúban, azt hitték mindent megtehetnek, most meg követelőznek.
krokodil21
2022. március 12. 21:29
Megérte ez Ukrajnának? Egy romhalmaz lesz 100 évig!
zara
2022. március 12. 18:39
ugyanmár.. a háboru 2014ben kezdődött...és nem az oroszok kezdték....
Tóth Zoltán
2022. március 12. 17:50
Egyébként miért is ne háborúzhatnánk Ukrajnában Putyinék ork-seregével?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!