Kifulladni látszik az orosz offenzíva a luhanszki körzetben

2023. július 31. 15:04

Az ukrán hadsereg meg tudta állítani az előrenyomulást; sőt, területeket szerzett vissza.

2023. július 31. 15:04
Rácz András
Facebook

„A DeepState Map rendszeresen frissülő térképei alapján mai állapot szerint megtörni látszik a frontvonal északi szakaszán július 17-18 láthatóvá vált orosz támadás.

Valamikor július 17-18 környékén az oroszok Karmazsinivkánál hídfőt tudtak létesíteni a Zserebec folyó nyugati partján, a következő napokban pedig kicsit ki is tudták ezt szélesíteni. 

Nem haladtak gyorsan, főleg az ukrán hadsereg védekezése, kisebb részben pedig a földrajzi nehézségek miatt: ez itt erdős, nehezen járható terep, a folyók partja mocsaras, van rengeteg kisebb-nagyobb vízfolyás, stb. A települések is kicsik egyébként, leginkább a zalai aprófalvas vidékhez hasonlítható a terület (az említett Karmazsinivkának kb 2-300 lakója volt a háború előtt).

Mostanra viszont az  ukrán hadsereg, úgy tűnik, meg tudta állítani az előrenyomulást; sőt, területeket szerzett vissza.

Ez még nem jelenti az itteni orosz offenzíva végét, nyilván. Amíg megvan a hídfő a Zserebecen, addig elvben képesek lehetnek új erők bevetésével újra területeket szerezni. 

De az, hogy az – eddig sem gyors – előrenyomulásukat sikerült megállítani, már valószínűsíti, hogy Oroszország itt hadműveleti szintű eredményeket már nemigen fog elérni (rövid- és középtávon legalábbis).

Hasonlóan lényeges, hogy így Ukrajna várhatóan nem kényszerül arra, hogy jelentősebb erőket vonjon el a donbaszi és a zaporizsjei frontokról az itteni orosz előrenyomulás feltartóztatására.

Az első képen a hídfő legnagyobb kiterjedése látható, július 25-i állapot szerint, a második képen pedig a július 30-i helyzet, amin már látszik az ukrán ellenlökés eredménye.”

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hodor
2023. augusztus 01. 08:59
Annyira gáz ez a pali, hogy főhírből pillanatok alatt átkerült a válogatások közé. Nem is értem miért szemlézik. Elmebeteg vágyvezérelt baromságokat tol ezerrel.
jobtvojumaty
2023. július 31. 23:39
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAA AHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAAAAAAA Bandi menj már a picsába a képzelgéseiddel. A hoholok temetetlenül rothadnak szét a mezőkön, a hiperszuper "nyugati technika" fekete füstöt okádva lángol. Ez nem ukrán győzelem, hanem tragédia, és te arra vered, hogy "lassul az ellentámadás". Vegyél már elő egy történelemkönyvet, baszod, és nézd már meg a kurva dátumokat a Barbarossa- hadművelet kezdetétől Berlin elfoglalásáig. Azért, mert a gyerekbaszó jenkik 2 hét alatt szétbombázták a kecskebaszó irakiakat, még nem jelenti azt, hogy minden háború rövid lesz. Egy hosszúban pedig Ukrajna elpusztul.
öcsicipő
2023. július 31. 22:31
S jutott eszembe számtalan. Szebbnél - szebb gondolat ...de nem bántom szegény szakértő urat. Legyen egy hàlozsákban nagykövet úrral, majd a valóság pofán vágja
Jack Reynor
2023. július 31. 21:15
ez egy eszelős hülye, a legrosszabb elvakult szektatagokhoz hasonló beragadt minták visszaböfögésére képes csak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!