A német hadsereg kiszivárgott jelentése közölte, miért esélytelen az ukrán ellentámadás

2023. július 26. 10:15

Olyan tragikus az ukránok helyzete, hogy a Bundeswehr szerint sem a nyugati kiképzés, sem a jobb fegyverzet, sem a rendelkezésre álló katonák nagy száma nem számít már.

2023. július 26. 10:15
null

A németországi médiumok birtokába került a Bundeswehr egy titkos dokumentuma, amely kritikus képet fest az ukrán hadsereg ellentámadásával kapcsolatban – tájékoztatott a Bild. A Bundeswehr jelentésében az áll, hogy „a parancsnoki struktúra olykor jelentős hiányosságokat mutat, ez pedig részben helytelen és veszélyes döntésekhez vezet”.

Ezt a jelentést jelentősen alátámasztja az a tény, hogy már az ukrán katonák szerint is ütést kapott a hadsereg morálja. A Mandiner olvasói emlékezhetnek rá, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) sorkatonái

az interjúkban kritizálták az ukrán hadsereg által jelenleg alkalmazott lassú,

megfontolt támadási taktikát. Attól tartanak, hogy megsérülnek, vagy megölik őket jóval azelőtt, hogy a fronton áttörésre kerülhetne sor.

Ezt is ajánljuk a témában

A németek nem tartják jónak az ukrán hadsereg irányítását.

Meglátásuk szerint mivel Ukrajna a nyugaton kiképzett dandárokat 10-30 fős, a haderő többi részétől elszigetelt csoportokra bontja, sem a nyugati kiképzés, sem a jobb fegyverzet, sem a rendelkezésre álló katonák nagy száma nem számít már.

Ezek a tényezők, például a dandárok felosztása és a parancsnoki állomány megfelelő kiképzésének hiánya

magyarázhatják az ukrán csapatok lassú előrehaladását az ellentámadás során – tájékoztatott a Bild, az új jelentés birtokában.

A beszámolók alapján az Ukrajna által elfogadott stratégia megtorló tűznek teszi ki katonáit, miközben a fő csapásirányban „nincsenek olyan manőverező egységek, amelyek képesek lennének a támadást végrehajtani vagy tűzfölényt kialakítani”. A lap arról is beszámolt, hogy Bundeswehr kritizálta a tapasztaltabb ukrán katonákat, akik állításuk szerint kevésbé jól tanulják meg a nyugati kiképzés elveit, vagy egyáltalán nem vesznek részt benne.

Az ukrán hadsereg számára a helyzet pedig amiatt is kritikus, mert épp a héten került nyilvánosságra az a tény is, hogy a magyar segítség nélkül gyakorlatilag megbénulna az ukrán hadsereg. A ukránok energiaellátásával kapcsolatban ide kattintva tudnak bővebben tájékozódni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miles1
2023. július 29. 00:58
Na, csak sikerült egy "schwartze sonne" -s sisakú fuckránt berakni kezdőképnek. :D Mer ám ezek nem náááácik! :DDD
Gooszti
2023. július 28. 17:43
Tehát ha jól értem, akkor zselé az oroszoktól vásárolt, itthon finomított olajjal hajtja meg a hadigépezetét? Akkor Ukrajna finanszírozza a hàborút ami ellene irányul?! 😂😂😂
Megtalálta
2023. július 27. 21:34
"sem a rendelkezésre álló katonák nagy száma" - rendelkezésre álló katonák nagy száma? Ez nekem új.
balbako_
2023. július 27. 08:20
A német hadvezetést is elérte a buzilobbi a nagy elődök Rommel, Guderian, és a többi foroghat a sírjában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!