Ukrán katonák vallottak: ütést kapott a hadsereg morálja

2023. július 24. 12:24

Fronton harcoló ukrán egyenruhások adtak interjút a Kyiv Postnak.

2023. július 24. 12:24
null

A fronton harcoló ukrán katonák nyilatkoztak a Kyiv Postnak. Elmondták, egységeik rossz moráltól szenvednek az állandó és halmozódó veszteségek, az olykor gyenge támogatás és a nyári offenzíva korlátozott sikerei miatt.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) sorkatonái az interjúkban kritizálták az ukrán hadsereg által jelenleg alkalmazott lassú, megfontolt támadási taktikát. Attól tartanak, hogy megsérülnek, vagy megölik őket jóval azelőtt, hogy a fronton áttörésre kerülhetne sor.

A helyzet nagyon nehéz. Az oroszoknak túl sok időt adtak, hogy felkészüljenek a széles körben bejelentett ukrán ellentámadásra”

Világos volt számukra, hogy az ukrán csapás egyik iránya, ha nem is a fő, de Zaporizzsja lesz” – mondta egy neve elhallgatását kérő szanitéc.

Elmondta, hogy az egységében a katonák még mindig hajlandóak harcolni, de a harci morál megroppant.

Egy hónap alatt mindössze másfél kilométert haladtunk előre. Centiről centire haladunk”

Nem hiszem, hogy ez megéri az összes emberi erőforrást és anyagot, amit beáldozunk” – fogalmazott a Kyiv Postnak. Egy másik ukrán lövész arról beszélt a lapnak, 100 méternyi visszafoglalt ukrán földért 4-5 ember életével fizetnek.

Kilométerenként elveszik egy fél egység. Aztán semmi nem garantálja, hogy később meg is tudjuk tartani ezt a kilométert”

– hangoztatta a katona az ukrán lapnak.

Nyitókép: Ukrán katonák pihennek a frontvonalnál Zaporizzsja térségében 2023. július 2-án  (forrás: MTI/AP/Libkos)

 

Összesen 185 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. július 25. 20:38
"Dixtroy 2023. július 25. 17:47 Addig kell öljék egymást, amíg a béke vonzóbb eshetőség nem lesz. " De kinek lenne vonzó a béke? Amikor pedobrandon és gondozói az utolsó ukránig akarnak harcolni.... Hát "így jártak".
Dixtroy
2023. július 25. 17:47
Addig kell öljék egymást, amíg a béke vonzóbb eshetőség nem lesz. Úgy tűnik ez még odább van.
alenka
2023. július 25. 14:27
Nem is rendelkeztek morallal....sosem...
masikhozzaszolo
2023. július 25. 10:09
Ütést kapott a MORÁLja? Nálunk a faluban az asszonyok máshogy mondják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!