Felháborodott a homoszexuális pár, amiért nem vehetett meg egy szivárványos rugdalózót

2023. június 08. 07:44

Egyikük úgy érezte, mióta coming outolt, most először érte igazi atrocitás.

2023. június 08. 07:44
null

Panaszt tett egy amerikai ruhaforgalmazónál egy homoszexuális pár, miután nem vásárolhattak meg egy szivárványos, a homoszexualitást hirdető rugdalózót kisgyereküknek – írja a New York Post.

A két Michael a Target üzletlánc floridai boltjában nézett ki egy szivárványos „Bien pride” (nagyon büszke) felirattal ellátott rugdalózót közös gyereküknek. Ám, amikor ki akarták fizetni, a pénztáros nem engedte, hogy megvásárolják, mivel a terméknek már le kellett volna kerülnie a bolt polcairól. A Target üzletlánc hagyományosan minden június elején piacra dob egy szivárványos kollekciót a pride hónap alkalmából. Ez idén is megtörtént, ám egy május 24-i közleményben a cég bejelentett, hogy nem forgalmazza tovább ezeket a termékeket, mivel

több fenyegetés is érte a bolti alkalmazottakat a kollekció miatt, és a béke és a biztonság fontosabb a vezetőség számára.

A közlemény végén hozzátették, továbbra is kiállnak az LMBTQ-személyek mellett nemcsak a pride hónapban, de egész évben. A szivárványos rugdalózó nélkül maradt homoszexuális pár felhívta a céget, hogy panaszt tegyen, ám azt mondták nekik, hogy nincs  mit tenni.

„Ez egy elég fájdalmas pillanat volt számomra" – mondta egyikük a ruhabolt alkalmazottjának.

Nagyon kényelmetlen volt" – panaszkodott.

A Target értéke 15 milliárd dollárral zuhant, miután jobboldali bojkottálni kezdte a céget a megosztó pride-kollekció miatt. 

Nyitókép: Képernyőkép

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik