Ismét meglepetésszerű látogatást tett Kijevben Trudeau

2023. június 11. 17:59

A kanadai miniszterelnök újabb katonai segélyeket ígért a háború sújtotta országnak.

2023. június 11. 17:59
null

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke szombaton meglepetésszerű látogatást tett Kijevben. Trudeau a vizit során találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel, és

500 millió dollárnyi katonai segélyt ígért a háború sújtotta országnak.

– ismertette a Politico.

A lap azt is felidézte, hogy a kanadai politikus programja során koszorút helyezett el a Szent Mihály kolostor emlékfalánál, és a háborúban eddig elesett hősök képeit is megtekintette.

Trudeau megnyilvánulása, mint fogalmaztak „kritikus pillanatban érkezett”. Zelenszkij ugyanis nemrég a világ vezetőihez fordult fegyverekért és repülőgépekért, hogy a régóta tervezett ukrán ellentámadást el tudják indítani.

– jelentette ki a találkozón az ukrán elnök. Ezután felajánlotta, hogy segít megfékezni a Kanadában tomboló erdőtüzeket.

További segélyekre van kilátás

A Politico emlékeztetett, Kanada eddig több mint 8 milliárd dollár pénzügyi, humanitárius és katonai segítséget ígért Ukrajnának – és a mostani látogatás azt jelzi, hogy további segélyekre van kilátás.

Trudeau Chrystia Freeland miniszterelnök-helyettessel érkezett Ukrajnába a háború kitörése óta immár második alkalommal.

A kanadai miniszterelnök vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik