Zelenszkij is elismerte: megkezdődött az ukrán ellentámadás

2023. június 10. 17:35

Vlagyimir Putyin már pénteken beszélt arról, hogy minden bizonnyal elindult a rég előkészített akció.

2023. június 10. 17:35
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton tett nyilatkozatában megerősítette, „ellentámadások és védekező akciók zajlanak”. Hozzátette, arról nem beszélhet, hogy pontosan milyen szakaszban van az akció – írja a BBC.

Az elnök azt követően ismerte el az ellentámadás megindítását, hogy Ukrajna déli és keleti részén felerősödött a konfliktus, és egyre több helyen került szóba, hogy megindulhatott a régóta tervezett ukrán ellentámadás. 

A hírek szerint az ukrán csapatok keleten Bakhmutnál és délen Zaporizzsja közelében nyomultak előre, és mértek csapást orosz célpontokra. A támadás sikerességéről nehéz hiteles információhoz jutni, mivel míg az ukránok előrehaladásról, az oroszok a támadások sikeres visszaveréséről beszélnek. (Eközben leállították az orosz kézen lévő zaporizzsjai atomerőmű utolsó működő reaktorát is, részben a heves tüzérségi összecsapások okozta kockázat minimalizálása érdekében.) 

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy pénteki videóinterjúban már beszélt arról, hogy az ukránok megindították az ellentámadást, de nem sikerült előrenyomulniuk, és sok katonát vesztettek. 

Vlagyimir Putyin: Kezdetét vette az ukrán támadás

Megkezdődött az ukrán támadás, amit az is bizonyít, hogy Kijev bevetette a stratégiai tartalékokat - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban. Az ukrán csapatok a harci cselekmények egyik szakaszán sem érték el a céljaikat. Ez teljesen nyilvánvaló" - hangsúlyozta az államfő.

***

Nyitókép: Vincenzo Circosta / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. június 11. 00:07
Magában meg azt gondolja: "Bárcsak ne kezdődött volna el."
Vakfolt
2023. június 10. 21:15
Azért most fog elkezdődött már régen majd az ellentámadás, mert ha látványos sikerek vannak, az az, ha meg látványtalan kudarcok, akkor az még nem az. Ha látványos, és mindegy, hogy siker-e vagy csak egy latrina felkoppintása, akkor másodpercek alatt a nyugati médiában elterjed; ha vereség, akkor nem jutnak el az információk, nehéz őket beszerezni, és nagyon sok hirtelen a faknyúz, meg nem hitelt érdemlő és orosz dezinformáció. Mert Bahmut nagyon fontos és jelentős, kivéve ha az oroszok elfoglalják, mert akkor nem ér a nevem és nem is volt soha mindig se az.
mamarizsa
2023. június 10. 19:50
Ahogy Kádár is nemzetközi baloldali terroristáknak védelmet nyújtott, pl. Carlosnak, a Sakálnak vagy Abu Nidalnak és Abu Daoudnak, úgy pártfőtitkári, és messiási székben utóda, Orbán is kimentette a szankciók alól a háborús uszító, terrorista Kiril pátriárkát.
5m007h 0p3ra70r
2023. június 10. 19:03
"Zelenszkij is elismerte: megkezdődött az ukrán ellentámadás" Szóltak neki, már tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!