Bizarr egybeesés: az annecyi gyermekkéselés napján ment át a migránskvóta az EU-ban (VIDEÓ)

2023. június 09. 14:10

Sokkoló felvétel látott napvilágot arról, hogyan késelt a 31 éves szír migráns.

2023. június 09. 14:10
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, csütörtökön több gyermeket megkéselt egy szíriai menekült Franciaországban. Az elkövetőt letartóztatta ugyan a rendőrség, a négy megkéselt bölcsődés korú gyermek súlyosan megsérült. A támadó a 31 éves Abdalmasih H. volt, aki 2023-ban kapta meg a menekültstátuszt Svédországban, ahol (elvileg) svéd feleségével és hároméves kislányukkal élt egészen 2022 végéig. Akkor a pár különvált, a férfi pedig Franciaországba érkezett.

Az esetről videófelvétel is készült, amelyet IDE KATTINTVA lehet megnézni, de ezt csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Antoine Armand regionális képviselő „förtelmesnek” nevezte a támadást, és közölte, hogy a hatóságok nyomoznak. A hat gyermek közül a helyi média szerint ketten válságos állapotban vannak. Az áldozatok vélhetően három év körüliek voltak.

Megszavazták a kötelező migránskvótát 

Nem sokkal a késes támadás után érkezett a hír, hogy

az Európai Unió tagállamainak belügyminiszterei Luxemburgban megszavazták a kötelező migránskvótát csütörtökön.

Az elfogadott dokumentum, amely általános megközelítést tartalmaz, és a menekültügyek tekintetében azt vetíti előre, hogy „uniós elosztási mechanizmus révén lényegében maguk az illegális migránsok vagy az őket Európába szállító embercsempészek fogják eldönteni azt, hogy Európában kik laknak majd” – nyilatkozta a találkozó után Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az elfogadott dokumentum értelmében migránsokat fognak áttelepíteni Nyugat-Európából minden országba, így Magyarországra is.

Annaka tagországnak, amely nem fogadja be a számára leosztott migránsokat, 22 ezer euró (nagyjából 8 millió forint) büntetést kell fizetnie minden be nem fogadott migráns után.

Magyarország végig ellenezte ezt a javaslatot

Rétvári Bence felszólalásában azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország ezt a javaslatot, Lengyelországgal együtt, mindvégig ellenezte. Az államtitkár egyúttal aránytalannak nevezte, hogy az álláspont rögzíti: a határvédelmi vagy a határon lebonyolítandó eljárások közül melyik tagállam milyen arányban viseli a terheket.

***

***

***

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik