Itt a migránskvóta: a jövőben minden tagállamnak, így Magyarországnak is kötelező lenne migránsokat befogadnia!

2023. június 09. 06:14

A renitens országok komoly büntetésre számíthatnak Brüsszeltől.

2023. június 09. 06:14
null

Az Európai Unió tagállamainak belügyminiszterei Luxemburgban megszavazták a kötelező migránskvótát csütörtökön. Az elfogadott dokumentum, amely általános megközelítést tartalmaz, a menekültügyek tekintetében azt vetíti elő, hogy „egy uniós elosztási mechanizmus révén lényegében maguk az illegális migránsok vagy az őket Európába szállító embercsempészek fogják eldönteni azt, hogy Európában kik laknak majd” – nyilatkozta a találkozó után Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az elfogadott dokumentum értelmében

migránsokat fognak áttelepíteni Nyugat-Európából minden országba, így Magyarországra is.

Annak, aki nem fogadja be a ráosztott migránsokat, 22 ezer euró (nagyjából 8 millió forint) büntetést kell fizetnie minden be nem fogadott migráns után.

Rétvári kifejtette: az uniós tagországok belügyminiszterei többségi döntéssel tanácsi álláspontot fogadtak el az unió menekültügyi reformjáról. Az elfogadott dokumentum, amely általános megközelítést tartalmaz, a menekültügyekben azt vetíti elő, hogy egy uniós elosztási mechanizmus révén lényegében maguk az illegális migránsok, vagy az őket Európába szállító embercsempészek fogják eldönteni azt, hogy Európában kik laknak majd – mondta.

Hangsúlyozta: Magyarország ezt a javaslatot végig ellenezte Lengyelországgal együtt. Az államtitkár egyúttal aránytalannak nevezte, hogy az álláspont rögzíti: a határvédelmi vagy a határon lebonyolítandó eljárások közül melyik tagállam milyen arányban viseli a terheket.

Bár Magyarország az európai döntések szerint nem frontország,

hazánkra rótták a terhet, miszerint az összes határeljárás 28,3 százalékát a magyar hatóságoknak kell elvégeznie.

Magyarország majdnem egyharmadát kell, hogy biztosítsa az összes európai uniós határeljárási kapacitásnak, ez amiatt alakult így ki, mert a magyar hatóságok pontosan nyilvántartják, hogy hány illegális migránst térítenek vissza − közölte. Rétvári beszélt arról is, nem tud beszámolni semmilyen előrelépésről a határvédelmi költségek uniós finanszírozása kapcsán, miközben Magyarország több mint másfél milliárd eurót fordított ezen kapacitások kiépítésére.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 378 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2023. június 10. 09:40
Lófaszt az eu seggébe, de vastagon.Sem befogadás nem lehet, sem pedig büntetésfizetés. Ha prüszkölnek, akkor meg Huxit, és kész. Éppen elég költség az, hogy Magyarország kell védje az EU délkeleti határait, mert a többi ország baszik rá, nem tartja fontosnak, vagy egyszerűen átengedi a rohadt hordákat. A felzárkóztatási pénzekről úgy is lemondhatunk, abból semmi nem lesz, viszont többet nem tudnak vele revolverezni se minket.
Igazszó
2023. június 09. 19:40
Szar, vétótlan, gyáva, sunyi csicskák vagytok rétvári a köpcös geci fönököddel együtt. Minden nap feltörlik veletek a padlót a komisszár gazdáitok, ti meg csicskáztok tovább rendületlenül. A kurva anyátokat! Találjatok meg végre a gerincetek hűlt helyét, vagy a tökötöket ! Mind3n kibaszott ujiós döntést meg kell vétózni! Minden szinten. A komisszarokat és a sameszIkat sorossal együtt ki kell tiltani Magyarorszagról, vagy le kell tartoztatni hazaárulásért! Elég volt a hazudozásból, a csicskázásból! A tettek ideje jött el, nem a mellébeszélésé!
noge
2023. június 09. 18:21
Amit Brüsszel csinál, azt úgy nevezik, hogy kapcsolati erőszak.
akkor ki
2023. június 09. 17:59
Fizetni kell, ha nem megy Budapestre minden évben 30.000 kretént, meglátjuk mit szólnak a belpesti proli libbantak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!