Eurómilliókból fejlesztik a jövőben az ukrán-magyar szolidaritási folyosókat

2023. június 23. 14:54

A projektek többek között megkönnyítik az EU és Ukrajna közötti áruszállítást.

2023. június 23. 14:54
null

Az Európai Bizottság szerdán több mint száz közlekedési projektet választott ki, amelyeket nagyjából 6,2 milliárd euróval – megközelítőleg 2300 milliárd forint értékben – támogat az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközből, a közlekedési infrastruktúrába történő stratégiai beruházások uniós eszközéből – olvasható a Bizottság oldalán.

Hozzátették, a Magyarországot érintő projektek közül az Építési és Közlekedési Minisztérium koordinálásával

több mint hatmillió euróból (nagyjából 2,2 milliárd forintból) készítenek fel két autós határátkelőhelyet, hogy nagyobb teherforgalmat bírjanak.

Emellett majdnem 68 millió eurót (több mint 25 milliárd forintot) költenek egy szlovák-ukrán átkelő mellett a záhonyira és az eperjeskeire, hogy fejlesszék a vasutat és az átrakodókat.

A Debrecen-Nyíregyháza vonal kapacitását 256 millió euróból (majdnem 95 milliárd forintból) is a hálózatfinanszírozási eszköz támogatásával bővítik.bA projektek kifejezetten a szolidaritási folyosókra nyertek pénzt. 

A projektek többek között megkönnyítik az EU és Ukrajna közötti áruszállítást

Adina Vălean, a közlekedéspolitikáért felelős biztos június 22-én úgy fogalmazott, hogy „6,2 milliárd eurót különítünk el olyan európai projektekre, amelyek közelebb visznek minket a transzeurópai közlekedési hálózat, a TEN-T – az uniós gazdaság gerincét képező – kiteljesítéséhez”.

„Különösen örülök annak, hogy

Ezek a projektek megkönnyítik az EU és Ukrajna közötti áruszállítást, megerősítve a szolidaritási sávokat” – hangsúlyozta a biztos.

***

Nyitókép: Pixabay

 

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. június 26. 15:14
Csatlakozom egyes kollégákhoz: Huxit addig meg vétó
KBA98
2023. június 25. 19:38
Mi fejlesztjük, hogy a szemetet behozhassák? és milyen pénzből?
Martell 2
2023. június 23. 21:46
A kurva anyátokat, nem adtok semmire pénzt a magyaroknak, de erre persze igen, ami az ukránoknak jó.
vamonos
2023. június 23. 19:16
Na ne már, nem vagyunk átjáróház. Nem elég nagy így is a forgalom, még több kamion szennyezze nálunk a levegőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!