A demokratáknak kedvez a Legfelsőbb Bíróság váratlan döntése

2023. június 10. 17:13

Két jobboldali bíró is a demokraták mellé állt a szavazati jogokról szóló törvénnyel kapcsolatban.

2023. június 10. 17:13
null

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság meglepő döntést hozott a szavazati jogokról szóló törvénnyel kapcsolatban, ami új szintre emelheti a 2024-es választási harcot a képviselőház irányításáért – írja a The Hill. Az új szabályozás lehetőséget ad egy második színesbőrű többségű kongresszusi körzet kialakítására Alabama államban, de befolyásolhatja a választási eredményeket Louisiana és Georgia államban is. A döntéssel a demokraták felé tolták el öt képviselőházi körzet besorolását, akik természetesen örömmel fogadták a hírt.

– áll a Demokratikus Kongresszusi Kampánybizottság közleményében.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki döntéshozatalában két konzervatív bíró, John Roberts és Brett Kavanaugh is a demokraták mellé állt, így született meg az 5:4 arányú eredmény.

A Legfelsőbb Bíróság döntése újabb szintre emelheti a vitát, amely arról szól, más államoknak is létre kell-e hozniuk további, kisebbségi többségű körzeteket, ami valószínűleg jelentősen befolyásolná a képviselőház összetételét a 2024-es választások után. A demokratáknak mindössze öt helyet kell megszerezniük ahhoz, hogy újra többségbe kerüljenek, a kisebbségi körzetek létrehozása pedig feltehetően nekik kedvezne.

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. június 11. 07:21
"jobban tükrözze nemzetünk sokszínűségét, biztosítva, hogy mindenki egyenlően legyen képviselve" Csak Dobrev Klára és a DK (Dobrev Klára) tudja tükrözni nemzetünk sokszínűségét európai árnyéktükrökkel. Je suis tükör!
MaBaker
2023. június 10. 23:14
Az ország sokszínűségét akarják tükrözni úgy, hogy nettó rassz alapon megmondják hogy kinek a szavazata ér kevesebbet és kié többet. Brávó ...
Aerion
2023. június 10. 19:12
Azt honnan tudják, hogy a létrehozott új körzetekben 2024-ban majd hogyan fognak szavazni?
Kvasztics Fedor
2023. június 10. 18:56
Szóval az amerikai demokraták alakíthatják úgy a választási körzeteket, hogy nekik kedvezzen. Érdekes.,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!