Az ukránok Nagy-Britanniától kapott rakétákkal támadták Luhanszkot

2023. május 13. 18:20

A rakétatámadásról az orosz védelmi minisztérium számolt be.

2023. május 13. 18:20
null

Az orosz védelmi minisztérium szombati közleménye szerint ukrán harci gépek Nagy-Britanniától kapott hosszú hatótávolságú Storm Shadow rakétákkal lőttek két ipari létesítményt Luhanszkban.

Nagy-Britannia csütörtökön jelentette be, hogy elkezdi a hosszú hatótávolságú rakéták szállítását,

amelyekkel Ukrajna messze a frontvonal mögött is csapást tud mérni az orosz csapatokra és az utánpótlást tároló raktáraikra.

Ben Wallace brit védelmi miniszter hangsúlyozta: a rakétákat arra használja Kijev, hogy visszaszorítsa a szuverén ukrán területet kezükben tartó orosz erőket. Ukrajna korábban garantálta, hogy erőik Oroszország nemzetközileg elfogadott határain belüli célpontokra nem mérnek velük csapást.

Az orosz védelmi tárca közleménye szerint

a pénteken kilőtt rakéták egy vegyi és egy húsüzemet találtak el az Ukrajna keleti részén fekvő, oroszok által elfoglalt Luhanszkban.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy London korábban közölte, hogy a Storm Shadow rakétákat nem vetik be polgári célpontok ellen. A tárca hozzáfűzte: lelőtték azt a SZU–24- és MiG–29-es ukrán harci gépet, amelyek a rakétákat kilőtték.

A védelmi minisztérium azt is közölte, hogy az orosz csapatoknak egy újabb háztömbnyit sikerült előre jutniuk Bahmutban, amelyet Moszkva tíz hónapja ostromol.

(MTI)

***

***

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2023. május 14. 14:27
TAKKTIKAI ATOMOT A HOHOLOKRA .
brekker
2023. május 14. 06:45
Ha az angolok 250 km hatótávolságú rakétákkal látják el az ukránokat, akkor az oroszok 250 km-el tolják majd el a határt, Lavrov megmondta. Csak szólok. Az EU és az USA fel van készülve hadiköltségvetésre? Mert az oroszok már benne vannak. Csak kérdezek?
pandalala
2023. május 14. 00:09
mindeközben .... " Megtorló rakétacsapás éri Ukrajnát (percről-percre közvetítjük) Módosítva: 2023-05-13 23:43 Magyar idő szerint kb 21:35-től légiriadó van Ukrajna összes régiójában – cirkálórakéták a légtérben – írják ukrán Telegram csatornák. Az orosz csatornák szerint megkezdődött a megtorló rakétacsapás. ...." - https://oroszhirek.hu/megtorlo-raketacsapas-eri-ukrajnat-percrol-percre-kozvetitjuk/
fado
2023. május 13. 20:35
Még csak a felvezető szakasz elején tartanak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!