Ez állhat Oroszország kegyetlen rakétatámadása mögött

2023. május 18. 16:26

Egy katonai elemző alaposan górcső alá vette az összes lehetséges okokat.

2023. május 18. 16:26
null

50 napon át szüneteltek az Ukrajnát ért orosz támadások, ennek ellenére csütörtök reggel már a kilencedik többszörös rakétacsapás történt ebben a hónapban – írta meg a Sky News.

Sean Bell katonai elemző szerint ennek három lehetséges oka lehet:

  • Az első az, hogy Oroszországnak „korlátozottak a lehetőségei”, ezért nyomást akar gyakorolni az ukrán vezetésre és a lakosságra, és meg akarja gyengíteni a harci kedvüket.
  • A második az, hogy Oroszország el akarja terelni Ukrajna figyelmét a hamarosan kezdődő ellentámadásra való felkészülésről.
  • Utolsó lehetőségként azt említette, hogy Moszkva gyengíteni akarja az ukrán légvédelmet azáltal, hogy felhasználja az ország „korlátozott légvédelmi rakétakészletét”.

***

Nyitókép illusztráció: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2023. május 20. 02:23
Hát én csak azt tudom mondani. Akár Ukrán retek, akár orosz, minden lövés jó helyre megy. Mint amikor a buckalakók verekednek a buzi felvonuláson. Mindegy, csak huljon a férgese. Azé' egy két rakéta eltévedhetne Brüsszel felé is. Orsi nyénnyének címezve a póni telepre.
florin
2023. május 19. 10:23
Támadják az agresszor oroszok a szuperagresszív ukikat, és a hiperagresszor USA-t. Bidé bólintott az F16-osok Ukrajnának szállítására. Nem kell hozzá nagy ész, hogy felfogjuk, itt sajnos elszabadul hamarosan a pokol. A következő szint a taktikai nukleáris fegyverek bevetése. Gratulálok mindenkinek aki szítja a tüzet.
EX - Terminátor
2023. május 19. 07:46
Leegyszerűsítem. Egyetlen kurva kibaszott lőszert sem használsz el valós ok nélkül, és lövöldözöl csak azért mert lövöldözhetsz. Ez akkor is pazarlás, ha megengedheted magadnak. Ha pedig bármit is csinálsz? Azt úgy kell csinálni hogy értelme, és haszna legyen. Most van. Szétbasznak mindent, mielőtt még támadhatnának aztán próbáljanak csak meg támadni amikor az a legnagyobb bajuk, hogy legyen mivel lőni, meg legyen hátterük hozzá.
ptrfarkas43
2023. május 18. 21:32
A nyugat jelentések már rég megmondták, hogy az oroszok kifogytak a rakétából, ez csak valami álhír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!