Robert C. Castel: Bahmutban már az utolsó objektumot védik az ukránok, nyomul a Wagner

2023. május 18. 07:40

Az egykori gyermekkórház megerősített épülete jelenti az utolsó ostromlott erődöt.

2023. május 18. 07:40
null

Az úgynevezett discort dokumentumok az információs hadviselés elemei és sok valóságtartalmuk nincs, mutatott rá Robert C. Castel egyes kiszivárgott amerikai dokumentumokkal kapcsolatban a háttérre, hozzátéve: az sem mindegy, hogy egyik másik dokumentum csak egy elemző magánvéleménye, vagy munkaközösség által kialakított szakmai álláspont. 

A KarcFM műsorában nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, valahogy éppen mindig akkor szivárognak ki az egyes dokumentumok, amikor arra szükség van, „mindig gyártanak egyet a pillanat igényei szerint”. Az Egyesült Államok a szakértő szerint arra is használja ezeket, hogy sakkban tartsa Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt. Ugyanakkor szerinte azok, akik megtervezik ezeket az információs hadviselési akciókat, gyatra munkát végeznek. Megjegyezte,

az információs hadviselés egy jelentős része hagyományosan a szövetségesek irányába zajlik és nem az ellenséges országok befolyásolására szolgál.

Zelenszkij elnök nyugati körútjának fő üzenete Robert C. Castel szerint az lehetett, hogy a nyugati országok hosszútávú befektetésként tekintsenek Ukrajnára, és ne hagyják el befektetéseiket akkor sem, ha a tavaszi hadjárat nem lesz sikeres. Mint mondta, ezt a hadjáratot túlpozicionálták a sajtóban, ezt pedig most mindenki tompítani igyekszik. 

Alig maradt valami Bahmutban

Bahmutban az utolsó megerősített pont, ami az ukránok kezén maradt, az egykori gyerekkórház megerősített épülete és a körülötte lévő toronyépületek, a városban az elmúlt napokban is előre tudott haladni a Wagner-zsoldoshadsereg. A szárnyakon ugyan sikerült némi sikereket elérniük az ukránoknak, az áttört orosz egységek megerősítésére azonban újabb egységeket vezényeltek a helyszínre. 

Robert C. Castel arról is beszélt, tudatosan lassulhatott le az orosz haderő mozgása, a taktika talán az lehet, hogy felmorzsolja lélektanilag Ukrajnát és a nyugati szövetségi rendszert is. 

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg: 

 

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AntiSorosWeapon
2023. május 18. 16:05
"discort" dokumentumok :DDDDDDD Javítsátok
LancelotDuLac
2023. május 18. 14:36
Robert C. Castel: "Bahmutban már az utolsó objektumot védik az ukránok, nyomul a Wagner" XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Copy -paste az egy évvel ezelőtti postod Kasztrált Robi? - ezért nem jár like seggfej! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
barkasfarkas
2023. május 18. 14:15
Amint elfoglalja a dicső orosz sereg az utolsó háztömböt, kezdem készíteni a halálfejes zászlócskákat a párttitkár elvtárssal, amiket majd a szombati békevonuláson fogunk büszkén lobogtatni!
Akitlosz
2023. május 18. 14:00
A bevetett erőkkel Oroszország, ha akarna sem tudna gyorsulni. A kitűzött célok eléréséhez a bevetett erő nagyon messze elégtelen. Szóval nem csak tudatos döntés áll a háttérben, hanem az eszközök hiánya is. Oroszország ha akarna sem tudna még egymillió katonát, még pár páncélos hadosztályt felszerelni és a frontra küldeni. A rendelkezésre álló erővel meg annyira telik, ami látunk. A Wagneren kívül más már háromnegyed éve nem támad sikeresen orosz részről. S ez ezután sem várható ukrán összeomlás vagy óriási orosz erősítések nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!