Lavrov Oroszország feldarabolásáról: A tűzzel játszanak!

2023. május 28. 16:43

Az orosz külügyminiszter szerint elfogadhatatlan eszkaláció Kijev F-16-osokkal való ellátása.

2023. május 28. 16:43
null

Az ukrajnai konfliktus elfogadhatatlan eszkalációjának nevezte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter vasárnap a nyugati országoknak azt a tervét, hogy F-16-os vadászgépeket szállítanak Ukrajnának.

„Természetesen ez elfogadhatatlan eszkaláció. Úgy gondolom ennek ellenére, hogy vannak még értelmes emberek Nyugaton, akik ezt megértik, ám mindent Washington, London és az ő Európai Unión belüli szatellitjeik, elsősorban a balti államok, Lengyelország diktálnak, akik közvetlenül a terepen hajtják végre az Egyesült Államok által kitűzött feladatot: Oroszország meggyengítését, azt, hogy stratégiai vereséget okozzanak neki” – mondta az orosz külügyminiszter a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című heti magazinműsorában.

Lavrov felhívta a figyelmet arra, hogy nyugati politológuskörökben már Oroszország „dekolonizációjáról” beszélnek.

- tette hozzá.

Lavrov kifejezte reményét, hogy a józan emberek kezdenek majd eltávolodni a Nyugat által létrehozott „neonáci rezsim” támogatásától. „A terepen kialakult valóság megértéséhez az első lépésnek” nevezte, hogy Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke – első hivatalos személyként – kijelentette: Ukrajna nem számíthat arra, hogy belátható időn belül visszakapja az 1991-es határokon belüli összes területét.

Oroszország nem engedhet az indulatainak

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ugyanebben a műsorban azt hangoztatta, hogy a nyugati országok „tágabb értelemben” háborút folytatnak Oroszország ellen.

„Minden fronton háború folyik ellenünk: legyen szó a gazdaságról, az államközi kapcsolatokról, a tulajdonviszonyokról” – fogalmazott, hozzátéve, hogy

Úgy vélekedett, hogy Oroszország ennek ellenére nem engedhet az indulatainak, összeszedettnek és erősnek kell maradnia, a saját érdekei szerint kell cselekednie és álláspontját világossá kell tennie a Nyugat számára. Leszögezte, hogy az ukrajnai „különleges hadművelet” céljai továbbra sem változtak.

(MTI)

Nyitókép: Orosz külügyminisztérium / AFP

***

***

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. május 29. 15:40
Csehek: " Lehetséges egy háború Oroszország és a NATO között. Oroszország a szövetséggel való konfliktus pályáján áll. Ha a háború elkezdődik, Csehország az első pillanattól kezdve aktív résztvevője lesz" - mondja a fegyveres erők képviselője. Ugyanakkor valamilyen oknál fogva bízott abban, hogy az ellenségeskedésre Csehország területén kívül kerül sor. Ennek ellenére szerinte a cseh hadseregnek kell "őriznie az ország légterét". Elsők lesznek akik lefekszenek az oroszoknak. Mi is szlávok vagyunk testvér, de tudod milyenek ezek az amerikaiak, töltött pisztollyal álltak mellettünk.
kabajeva
2023. május 29. 14:12
Pedig az az egyetlen megoldás a békére és a világ megmentésére, ha Oroszország ebben a formában eltűnik a térképtől. Lator, bűnöző állam.
akkor ki
2023. május 29. 07:37
A nyugat tudja, hogy az Oroszok nem vetnek be atomfegyvert, ami a civil embereket is megölné. Az USA ezt már megtette, tehát az ő ingerküszöbük elég alacsony, az orosznak magas. Ezt próbálják bevizsgálni, hogy mennyi a tűrőképességük.
Isten jobb keze
2023. május 29. 01:17
Próbáljukki.. a tűz ellensége a viz hülye orosz! Olyan vagy mint a fideszes szavazók agy nélküli! Xdxd Xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!