Megtalálták az extrémsportoló holttestét a Himaláján

2023. május 31. 06:47

Öt serpa hozta a holttestet a hegyről, 8400 méteres magasságból.

2023. május 31. 06:47
null

„Holtan találták Luis Stitzingert a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsán a Himalájában” – adta hírül a 24.hu. Mint a lap tájékoztat: az 54 esztendős hegymászó egyedül vágott bele a kihívásba „India és Nepál határán, csakhogy május 25-én eltűntnek nyilvánították.

– írja a portál.

A 24.hu szerint „Stitzingert hegyivezetőként és síoktatóként ismerik, korábban hét, több mint 8000 méter magas hegyen is síelt már, ezzel az egyik legsikeresebb extrémsízőnek számított. Az is előfordult korábban, hogy felesége, a szintén képzett hegymászó Alix von Melle is elkísérte”.

***

***

Nyitókép: Sebastien BERGER / AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2023. június 03. 00:21
Ha fel akarsz menni, és van pénzed, felvisznek. Az meg, hogy oxigén nélkül, aztán pókjárásban, vagy hason csúszva, csak a szponzorok fantáziájától függ. Bocs, Szilárd, pihenj békében.
Mesterséges unintelligencia
2023. június 01. 01:20
Klein Dávidnak, a himalájai visszafordulás bajnokának mennyivel több esze van! 25 éve abból él, nagy gazdagságban, hogy visszafordul a hegyről. Igaz, ő csak 1-2 cikket kap, de még mindíg él.
Mesterséges unintelligencia
2023. június 01. 01:17
Valakik a szerkesztőségben komoly mentális betegséggel küzdenek, mert képtelenek leszakadni a témáról. Ez veszélyes! Egy szakértőt kellene megkérdezni illetve felkeresni, mielőtt még valakit felhajszolnak a hegyre, aki hírnévre vágyik.
Mesterséges unintelligencia
2023. június 01. 01:13
Egy tényfeltáró megvizsgálhatná, mennyi pénzt kapnak a Mandi ujságírói azért az ámokfutásért, amit leművelnek itt 10 napja. Persze ilyenkor ki sem merik írni a cikkíró nevét. Vagy csinálni kellene egy szavazást, ki kiváncsi még a perverz, sátáni kattintásvadászatukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!