The Guardian: A szakértők tudni vélik, mi okozhatja a sok tragédiát a Mount Everesten

2023. május 31. 12:19

Suhajda Szilárd útját is befolyásolhatta a klímaváltozás.

2023. május 31. 12:19
null

Szakértők szerint nem véletlenül történhetett, hogy idén többen is az életüket vesztették a Mount Everesten. Ez többek között az éghajlatváltozás okozta változékony időjárással lehet összefüggésben – írta meg a Guardian.

A Himalájai Adatbázis alapján lehet tudni, hogy eddig összesen 12 ember halálát erősítették meg az idei hegymászószezonban. További öt embert eltűntként tartanak nyilván, akik feltételezhetően meghaltak, hiszen legalább öt napja nem léptek kapcsolatba senkivel.

Az adatokat Yuba Raj Khatiwada, a nepáli turisztikai hivatal igazgatója is alátámasztotta. „Idén összesen 17 embert vesztettünk el a hegyen ebben a szezonban” – mondta. Elmondása alapján a klímaváltozásnak különösen nagy hatása van a hegyekben. „A fő ok az időjárás változása.

A klímaváltozás nagy hatással van a hegyekben” – fogalmazott.

***

 

ROBIN UTRECHT / ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE / ROBIN UTRECHT FOTOGRAFIE VIA AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. május 31. 22:41
Na ugye..
akkor ki
2023. május 31. 20:01
Jól van már! Hagyjuk és fejezzük be!!! Nyugodj békében Szilárd!
hoci74
2023. május 31. 18:29
Nálam meg kurvára nő a fű,és fogy a fröccs. Télen nem nőtt a fű de a fröccs ugyanúgy fogyott. Klímaváltozás! Orbán. Karmelita. Oktatás egészségügy.
Igazszó
2023. május 31. 18:21
Az öngyilkosság felettébb költséges és vesződséges formáját választotta a szerencsétlen. Rossz karma, gusztustalan hírveréssel, mert a médiapatkányoknak is élniük kell valamiből. Aki az ilyen - saját családja, utódai sorsát telibeszaró - alakokat példaképnek hazudja, példaképnek gondolja, komoly szellemi és morális kihivásokkal küzködik. Remélem semmiféle állami ellátást nem kap az özvegye. Majd a rituális öngyilkossága szponzorai megfizetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!