Betelt a pohár a szomszédban, nekimentek Brüsszelnek a magyarellenesség miatt

2023. május 27. 11:55

Vilimsky mások mellett azért is bírálta az uniós parlamentet, mert a baloldali frakciók az Európai Néppárttal közösen folyamatosan megpróbálják ideológiai okokból sarokba szorítani Magyarországot és Orbán Viktor kormányfőt.

2023. május 27. 11:55
null

Az a felvetés, hogy Magyarországot megfosszák az Európai Tanács elnökségétől, csupán a demokratikus politika elidegenítésének nevezhető, jelentette ki az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti delegációjának vezetője, aki különösen arcátlannak tartja Daniel Freund német zöldképviselő követelését.

A Magyar Nemzet szemlézte szombaton az FPÖ állásfoglalását, e szerint Harald Vilimsky úgy fogalmazott: „Magyarország fontos partner Európában, és az is marad. Maga a gondolat, hogy Magyarországot megfosszák az Európai Tanács elnökségétől, csak a demokratikus politika elidegenítésének nevezhető.”

Vilimsky mások mellett azért is bírálta az uniós parlamentet, mert a baloldali frakciók az Európai Néppárttal közösen folyamatosan megpróbálják ideológiai okokból sarokba szorítani Magyarországot és Orbán Viktor kormányfőt.

„Jól tennék, ha rendet tennének a saját házuk táján, mielőtt felülről kioktatnának egy demokratikusan megválasztott kormányt és annak miniszterelnökét” – jelentette ki a szabadságpárti európai politikus.

Vilimsky mindezen túl felszólította Brüsszelt: fejezze be az ideológiavezérelt huzavonát, mert „ha a magyaroktól valóban megtagadnák a tanácsi elnökséget, az elkerülhetetlenül a Kelet és Nyugat közötti szakadék további elmélyüléséhez vezetne” – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

***

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. május 29. 12:15
Ilyen a demokrácia, ha valaki még nem tudná: Andrej Babis részt vett a CPAC-en, felfüggesztették jogait a liberálisok https://mandiner.hu/cikk/20230528_kulfold_csehorszag_andrej_babis_cpac_jogok_liberalisok
Uztu
2023. május 28. 08:24
Befostak a sógorok higy ők is kapni fognak?
lacika88
2023. május 28. 08:24
Petikeminiszter most miért jem kéreti be a nagykövetet, amiért beavaatkoznak Mo belugyeibe?
polárüveg
2023. május 27. 21:29
Amikor egy irreális dolgot elfogadtatnak, akkor nincs megállás, és a végén mindenki alávetődik egy "tudjukki"-nek. A Nyugat-Kelet szembenállás és egyéb európai törésvonalak létrehozása és gerjesztése diabolikus célja a shortolni akaróknak. Pont így: "Ti atyátok kívánságait akarjátok."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!