Daniel Freund ismét üzent: Nincs tanácsi elnökség autokratáknak

2023. május 27. 08:23

Freund szerint az Orbán-kormány arra akarja felhasználni az elnökséget, hogy egyesítse az európai szélsőjobboldali erőket.

2023. május 27. 08:23
null

Daniel Freund ismét bejelentkezett a Twitteren, és kifejtette véleményét a magyar EU Tanácsi elnökséggel kapcsolatban. A német baloldali politikus szerint Orbán Viktor kormánya arra akarja majd felhasználni a soros elnökséget, hogy egyesítse az európai szélsőjobboldali erőket.

De ez az állítás hamis, ilyen senkitől nem hangzott el, a magyar prioritások világosak a jövőre aktuális elnökséggel kapcsolatban:

  •  A versenyképesség javítása
  •  A demográfiai kihívások kezelése
  •  A bővítési folyamat előmozdítása és EU Nyugat-Balkán csúcs Magyarországon
  •  Illegális migráció elleni küzdelem, kiemelt figyelemmel a külső dimenzióra
  •  A védelempolitika uniós szintű erősítése
  •  A kohéziós politika jövője
  •  A 2025. évi uniós költségvetés elfogadása

Tehát jó kérdés, hogy Freund honnan szedte a fentebb tett állítását. A német EP-képviselő természetesen ezzel is azt szerette volna alátámasztani, hogy Magyarország alkalmatlan a tanácsi elnökségre. „Nem bízhatunk rájuk semmit! Nincs autokratáknak szóló tanácsi elnökség” – fogalmazott.

***

Nyitókép: Twitter

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. május 28. 07:08
A kurva anyjukat a magyargyűlölő faszszopó balliberális görényeknek! Agyon kell verni az összeset! Leállitani a befizetéseket az eu-ba és azonnal HUXIT!
EX - Terminátor
2023. május 27. 17:13
Van itt egy nagyon egyszerű kérdés... Ha Daniel Freund annyira utálja a korrupciót, Akkor mit keres egy bandában az olyanokkal mit csehkatácska és Eva Kaili? Na ezt ugyan ki nem magyarázza ez a tetűfészek!
Dezsőke
2023. május 27. 15:49
valóban nincs helyük autokratáknak az euban, ezért a korrupcióba. gáncsoskodásba, gyűlölködésbe kövesedett szervezetet mielőbb le kell váltani. (?)
EX - Terminátor
2023. május 27. 13:41
SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN EGYETLEN KURVA BÖDÖS SZÓT NEM FOGOK A SZARSÁGAITOKRA PAZAROLNI EGYSZERŰEN AGYON LESZTEK VERVE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!