Moszkva elleni támadásra készültek az ukránok, Amerikának kellett visszatartani őket

2023. április 24. 17:40

A kiszivárgott tervek szerint, még egy Novorosszijszk orosz kikötő elleni tengeri támadásban is gondolkodtak, de az elsődleges célpont Moszkva lett volna.

2023. április 24. 17:40
null

A kiszivárgott amerikai iratokból most az derült ki, hogy Kirilo Budanov, az ukrán hírszerzés vezetője háborús eszkalációt is kiváltó csapásokat tervezett. A dokumentumok szerint, a végrehajtásában végül Washington akadályozta meg – írta meg a Washington Post.

A kiszivárgott dokumentumok szerint február közepén értesítették a Pentagon vezetőit egy Ukrajnában lehallgatott beszélgetésről, amely szerint Kirilo Budanov vezérőrnagy, az ukrán hírszerzés (GUR) vezetője azzal bízta meg az egyik tisztjét, hogy  készüljön fel a február 24-i tömeges csapásokra, mindennel, amivel a GUR rendelkezik. A kiszivárgott tervek szerint, még egy

Novorosszijszk orosz kikötő elleni tengeri támadásban is gondolkodtak, de az elsődleges célpont Moszkva lett volna.

A jelentés hitelességét hivatalos források nem erősítették meg. Hosszas tárgyalások után Washington közbenjárásának köszönhetően  két nappal a háború egy éves évfordulója előtt a CIA újabb, titkos jelentést adott át a Pentagonnak,amelyben már az állt, hogy a GUR Washington kérésére beleegyezett, hogy elhalasztják a Moszkva elleni csapásokat.

***

Nyitókép: Mandiner-archív

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frakk a macskák réme
2023. április 25. 15:09
Ez a hír akkora kacsa, hogy hápog. Egyrészt hülyeség, másrészt ha így is lenne, nem tennék közzé. Ezzel (további) veszélybe sodorják Ukrajnát.
Ronon
2023. április 25. 09:47
XDDDDDDDDDDDDDD A szegény ártatlan csakis védekező Ukrajna ugye?:D Ezek a kék-sárga karszalagos ogrék ha tehetnék Budapestet, Miskolcot, Nyíregyházát is lőnék már tuti.
nickrivers
2023. április 24. 21:36
Gondolom a ruszkik ölbetett kézzel várták a bummot. Ezek a libernácik tényleg mindenkit hülyének néznek.
de France
2023. április 24. 20:24
Egyetlen komoly nyugati ország se égeti magát ilyen szenzációhajhász hírrel. Ebből is látszik mit ér ez az ócska Mandiner. Azok akik komolyan veszik nem jobbak, de legalább egymásra találtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!