Belarusz elleni támadáshoz kért segítséget Zelenszkij a franciáktól, nem tette zsebre, amit utána kapott

2023. április 23. 12:07

Párizs világossá tette: szó nem lehet arról, hogy idegen területen folyó műveletekben is besegítsen.

2023. április 23. 12:07
null

Az ukrán hatóságok Belarusz digitális térképét szerették volna megszerezni a franciáktól, amely elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy a harci repülőgépek vagy drónok alacsony magasságú bevetéseket hajthassanak végre az ország területén – számolt be a Le Monde

Ezek a digitális térképek részletesen ábrázolják a terepet, és olyan akadályokat is feltüntetnek, mint a nagyfeszültségű távvezetékek vagy szélturbinák, továbbá olyan katonai berendezéseket – például radarokat vagy légvédelmi ütegeket – is, amelyek veszélyesek lehetnek a behatoló repülőgépekre. 

Franciaország nem volt hajlandó megadni Ukrajnának azokat az eszközöket, amelyek lehetővé teszik, hogy repülőgépei átrepüljenek Fehéroroszország felett. Az elutasítás indoklásaként Párizs azzal érvelt, hogy az ukrán területek védelmét töretlenül támogatni fogják, de szó nem lehet arról, hogy

Franciaország más, idegen területen folyó műveletekben is segítséget nyújtson.

***

MTI/EPA/AFP pool/Ludovic Marin

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. április 25. 12:58
Belehajolt a hajába és beledalolta, hogy labámba.
Gordon.
2023. április 25. 09:55
Orosz yuotube videok? Hol? mikor? kikkel? kik által? Ma már bármilyen képet, felvételt lehet manipulálni, mint tudjuk... Ez egy vicc???
Gordon.
2023. április 24. 12:15
Ismét egy félrevezető, hazug címadás! Ami persze jó alkalmat ad a tisztelt úri közönség ingerült átkozódására, ukránellenes acsargásra, gyalázkodásra. (Ezek további kommenteket generálnak és nő a kattintások száma is, ami az egyik motívum lehet a hasonló címadásokra.) A dolog amúgy valójában úgy fest, hogy a megtámadott és védekező Ukrajnának eszében sincs megtámadni Fehéroroszországot, van baja elég. Viszont fel kell készülnie egy onnan jövő ellenséges támadásra, ami nem fantázia. Ehhez a felkészüléshez lenne szüksége a szóban lévő digitális térképekre. Fehéroroszország területéről már érte támadás Ukrajnát, onnan orosz rakétázás, légitámadás, és orosz csapatok inváziója formájában. Ezeket 110 %-os joga visszaverni, lehetőleg még mielőtt kárt okoznak ukrán területen. Mindezt Fehéroroszország elleni támadásként feltüntetni felér egy hírhamisítással! Macron egyébként a különutas politikájával igyekszik jópontokat szerezni Kina és Oroszország felé, a háború(k) utáni időkre gondolva, amivel ugyanakkor nem tesz jó szolgálatot sem az ukrán védekezésnek, sem az Ukrajnát támogatók egységének. De úgy gondolja, nekik megéri.
barkasfarkas
2023. április 24. 12:14
Bár Fehéroroszo. nem tekintendő semleges országnak, hiszen konkrétan segítséget nyújt a támadáshoz (emlékszünk ugye, amikor arról volt szó, hogy lengyel repülőtereket használna az ukrán légierő?). Viszont a háborús területek eszkalálása, más országok konkrét megtámadása számomra túlmutat az önvédelmen, így ellenzem az ilyen típusú műveleteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!