Amerikai lap: ha a NATO nem bővült volna 1989 után, a háború lengyel földön folyna

2023. április 04. 11:46

Robert Kaplan szerint nem az egykori szocialista országok felvétele vezetett az orosz invázióhoz.

2023. április 04. 11:46
null

Amennyiben a NATO annak idején nem terjeszkedik keletre, akkor a háború jelenleg lengyel földön folyna, és Putyin ott lihegne minden érintett ország nyakában – írta meg a Wall Street Journal.

Robert Kaplan azt írta, hogy téves az az állítás, amely szerint az egykori szocialista országok felvétele vezetett az orosz invázióhoz. A véleménycikk szerzője szerint,

ha Putyin elbukik, országa ugyan instabil államalakulat lenne,

mégis esélyt kapna, hogy normális állammá váljon. Azonban ne feledkezzünk meg az ukrán elnökről, Zelenszkijről, aki szintén shakespeare-i hős. A szerző szerint az ő karizmája nélkül Ukrajnának nem lett volna bátorsága szembeszállni Moszkvával a csatamezőn.

***

***

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agybeteg Fideszes2
2023. április 05. 01:36
Igen mélyen leszart USA, mert sunyiban alattomban a lengyelek alá is beraktátok a mézesmadzagot.
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. április 04. 19:42
Az USA állítása hazugság. Az oroszok saját maguk hozták létre utódállamaikat, de ezek egy része méltatlanná vált a szabadságra. Oroszország kénytelen korrekciót végrehajtani, de ezt úgy teszi, hogy Ukrajna egy része ütköző államként szigetelje el Lengyelországtól.
u.cserkész
2023. április 04. 18:31
" ha a NATO nem bővült volna 1989 után, a háború lengyel földön folyna " Már megint ez a fránya brit hírszerzés jelentése alapján.:-).
formaegy
2023. április 04. 15:35
Ha ti rohadt büdös terrorista gyilkos amcsik nem lennétek, akkor most nem lenne Ukrajnában háború! És nem gyilkoltátok volna le az egész világot rühes gyilkos kutyák!!!!!!!!!!!! Húzzatok a büdös kib....tt q-va anyátokba Európából!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!