Megnyitja a pénzcsapot Putyin az Ukrajnában harcoló katonáknak, nem tudni, miért

2023. április 03. 13:15

A „haza védelmezőinek” támogatásáról szóló rendeletet az orosz elnök hétfőn írta alá.

2023. április 03. 13:15
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn aláírta azt a rendeletet, amely egy külön alapot hoz létre az Ukrajnában harcoló katonák és családjaik támogatására – írta meg a The Telegraph.

Mint a lap tájékoztat: a „haza védelmezőinek” támogatásáról szóló rendeletet a kormány hivatalos honlapján tették közzé. Az intézkedések „az ukrajnai offenzívában részt vevő

– olvasható a rendeletben.

Fizetésgondok az orosz seregben

Érdekesség a rendelet kapcsán, hogy azt azonban nem tudni, miért éppen most írta alá a rendeletet Putyin. The Telegraph emlékeztet: Putyin február 21-én jelentette be a támogatási intézkedést a szövetségi gyűlésen, vagyis csaknem egy évvel azt követően, hogy Ukrajnába küldte csapatait.

Eközben – mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek – már márciusban kiderült, hogy egyre többen számolnak be arról az orosz hátországban, hogy késve vagy egyáltalán nem kapnak fizetést az Ukrajnában szolgáló katonák után.

***

Nyitókép: Gavriil Grigorov / SPUTNIK / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2023. április 03. 16:36
Nem a miért,a miből a fontos kérdés,amire van válasz. Japán feladta az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel kötött megállapodást, és az árplafon feletti áron vásárolta meg az orosz olajat Az energiaszükségletre hivatkozva Tokió kivételt ért el a G7-országokra kötelező szabályok alól. https://t.me/intelslava/46487 Például. "Mínusz 100 milliárd. Oroszország csökkentette külső adósságát, de ki adta a kivonandó pénzt? Egyrészt egészen pozitív hírek érkeztek tegnap. Oroszország külső adóssága 101,8 milliárd dollárral 380,5 milliárd dollárra csökkent. Ez az elmúlt 15 év legalacsonyabb értéke. Megjegyzem, hogy a külső adósság statisztikája tartalmazza mind az állami, mind a magáncégek kötelezettségeit. Alapvetően 380,5 milliárd csak az orosz vállalkozások adóssága. Úgy tűnik, ez jó hír. Az orosz gazdaság csökkenti külföldi adósságát, egyre kevesebb számlát fizet. A méltányosság kedvéért meg kell jegyezni, hogy a külső adósságállomány 2014 óta csökken. Akkor volt rekord érték, ami 728,8 milliárd dollár volt. Az évenkénti statisztika (január 1-től) a következő:" https://t.me/Slavyangrad/39880 Ráadásul : https://t.me/Slavyangrad/39895 "Putyin úgy döntött,hogy nem "harcol" az Egyesült Államokkal,Kanadával,Norvégiával,stb. az Északi-sarkkörön,hanem "új vért" von be a térség fejlesztésébe: Kínát,Indiát,Japánt,Észak-Koreát(és Dél-Koreát) és Szingapúrt." Zajlik az élet,Ursuláék már helyezkednek a mentőcsónak mellé azon a bizonyos süllyedő hajón.
Csigorin
2023. április 03. 15:54
miert miert bazdmeg azert mert megerdemlik es meg kell becsulni oket
nempolitizálok
2023. április 03. 15:53
Nem tudni miért? Fantázidád sincs sok.
amaurote
2023. április 03. 15:20
pénzcsap: kiszúrják a szemüket pár millió forintnyi rubellel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!