„Kína-barát források” állnak a videó elterjedése mögött – állítja egy tibeti vezető, aki megvédte a dalai lámát az ominózus felvétel után

2023. április 14. 09:25

A dalai láma hivatala bocsánatot kért az eset miatt.

2023. április 14. 09:25
null

Egy tibeti vezető megvédte a dalai lámát miután elterjedt egy videó, amelyen az látható, hogy arra kér egy gyermeket, hogy szopkodja a nyelvét – írja a BBC.

Penpa Tsering, Tibet száműzetésben lévő kormányának vezetője „ártatlannak” nevezte a spirituális vezető cselekedetét. A BBC emlékeztet, a videó óriási felháborodást váltott ki. A dalai láma hivatala bocsánatot kért az eset miatt.

Csütörtökön Tsering azt mondta, hogy a Dalai Láma tetteit félreértelmezték. Hozzátette: a dalai láma mindig is „szentségben és cölibátusban” élt, és hogy az évekig tartó spirituális gyakorlata „túlmutat az érzéki örömökön”.

Tsering azt is állította, hogy a vizsgálatok szerint

„Kína-barát források” állnak a videó közösségi médiában való elterjedése mögött. 

Hozzátette, hogy „nem lehet figyelmen kívül hagyni ennek az incidensnek a politikai vetületét”.

Nyitókép: SANJAY KUMAR / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2023. április 14. 17:05
Már vártam, hogy valaki azt mondja, csak poén volt. És hahaha. Így bukott le a dalai láma is, pedig de magasra tették. Nem baj, majd Tibet kimagyarázza!
urga
2023. április 14. 10:53
"egyszerűen képtelen vagyok felfogni." A kép, amit a nyugati sajtó festett róluk évtizedekig, meg a valóság talán itt sem ugyanaz. Ezt már ismerjük Magyarországgal kapcsolatban, igaz, ellenkező előjellel.
Bobika8
2023. április 14. 10:33
Büdös pedofil gyökér.
EX - Terminátor
2023. április 14. 10:02
Egy rosszul elsült poén amiből az csinál ügyet, aki hülye meg baszakodni akar. Bocsánatot kérni? Miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!