Kiderült, miért lett pap Ferenc pápa

2023. április 16. 10:48

A pápa már tinédzser korában eldöntötte, hogy pap lesz.

2023. április 16. 10:48
null

A Blikk cikkében hívták fel a figyelmet arra, hogy jó néhány évvel ezelőtt látott napvilágot a hír, miszerint egy argentin nő bevallotta, ő volt Ferenc pápa fiatalkori szerelme. Jorge Mario Bergoglio úgy döntött, hogy pap lesz, miután véget ért a románcuk. 

A vezetéknevét elhallgató, csak Amaliaként ismert hölgy elmondta, hogy Bergoglio és ő is 12 éves volt, Buenos Aires külvárosában, Floresben éltek. Azt mesélte, az akkor tinédzserré cseperedett fiú kijelentette: „Ha nem vehetlek feleségül, pap leszek.”

A The Guardiannak a pápa húga beszélt az esetről,  elmondta: fivére korábban elárulta neki,

nem szeretett volna a katolikus egyház feje lenni. 

***

Nyitókép: Ferenc pápa a római Szent Péter téren átvonul a heti audienciáján 2023. április 12-én  (Vincenzo PINTO / AFP)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2023. április 17. 09:20
"Kiderült, miért lett pap Ferenc pápa" Így érthető, de a mandi főlapján viszont minden címet nagybetűsre cseréltek, azaz nem látszódott, hogy a pap kisbetűs. Egy pillanatra tényleg nem értettem, hogy Pap Ferenc miért lett pápa. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Gyugyesz
2023. április 16. 19:40
!!!Megszólalt az utolsó máglyahalált halt vallásüldözött!!! Ebbe belebukhat a pápa!4négy Ferenc pápa gyíkember? A Vatikán titkos kapcsolata Szájer Józseffel! 5 perc alatt 25 centis pénisz! Obama elnök és az utolsó rabszolgák! Isteni finom rukkola salátás marcipános tepertő receptek! Mészáros Lőrinc! Steiner Kristóf ikreket szült!
Yowivi
2023. április 16. 17:36
Részletek maradtak ki, a hölgy baloldali szervezete aktivistája volt. Ferencet ekkor szervezték be, és nem Ferenc döntötte el, hogy pap lesz, hanem a beszervezők. El is jutott a legmagasabb egyházi tisztségig. Működésében tökéletesen megjelennek a katekizmussal ötvözött új liberalizmus eszméi. Készült egy film is erről, de már mindenhol elérhetetlenné tették.
Igazszó
2023. április 16. 15:56
Mindenki jobban járt volna, ha luciferi marad komcsi szerelmes legény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!