Sajtóértesülés: Ron DeSantis elismerte, hogy elindul a jövő évi elnökválasztáson

2023. március 10. 07:54

A floridai kormányzó várhatóan május végén jelenti be hivatalosan is szándékát.

2023. március 10. 07:54
null

Ron DeSantis, Florida kormányzója zárt körben elismerte, hogy jövőre elindul az amerikai elnökválasztáson – értesült a New York Post.

A lap úgy tudja, a republikánus kormányzó bizalmasai körében nemrég úgy fogalmazott:  

még az idén kampányt indít a Fehér Házért. 

Bár a 44 éves DeSantis nyilvánosan még nem mondta ki, hogy beszáll a 2024-es küzdelembe, a Washington Post csütörtökön arról számolt be, hogy a politikus a szövetségesekkel folytatott legutóbbi magánbeszélgetések során biztosra vetteelnökjelöltségét.

A New York Post emlékeztetett, hogy DeSantist tavaly novemberben nagy fölénnyel választották újra Floridában. De várhatóan csak az állami törvényhozás májusi ülésszakának vége után jelenti be, hogy beszáll a jövőre esedékes elnökválasztási versenybe. 

A Washington Post forrásai szerint ennek ellenére

 elnökjelöltségének előkészületei már jó előre elhaladtak. 

Nyitókép: MTI/AP

***

***

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. március 12. 20:05
Ott lesz egy létező előválasztás, a végén majd kiderül, hogy kit akar a nép. Az egyetlen kérdőjel, hogy Trump képes-e hátrébb lépni és úgyanúgy kampányolni, ha esetleg nem ő lenne a elnökjelölt. Nekünk innen bármelyikkel jobb lenne,
NERbot
2023. március 10. 13:57
Nevetséges ötlet, hogy egy 44 éves öregapó legyen az elnök egy 80 éves fiatalember helyett.
Párhuzamos különvélemény
2023. március 10. 09:30
Na, itt mutatkozik meg, hogy milyen ez a politika. Ha igazán nyerni akarnának, akkor összefognának: most Trump lenne az elnök (utoljára) és DeSantis az elnökhelyettes (egy ciklusra). Egy jó közös kormányzás után DeSantis símán lehetne még két ciklusra is elnök. De most inkább egymást fogják nyírni, a demokraták legnagyobb örömére és sanszára...
igen de nem
2023. március 10. 09:30
Elismerte ,hogy meleg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!