Több mint félmillió dollár ütötte a markukat, miután feltörtek egy Teslát a hackerek

2023. március 27. 07:20

Sőt, még a gyártó elismerését is elnyerték.

2023. március 27. 07:20
null

Egy etikus hekkereknek kiírt versenyen többek között az volt a feladat, hogy törjenek fel egy Tesla Model 3-at – számolt be az Electrek. A Pwn2Own elnevezésű verseny résztvevői minden egyes sikeres hekkelésért pontokat gyűjtenek, amelyek összeadásával adódik ki a végső sorrend, amely nyomán pénzdíjat kapnak.

Egy francia biztonsági cég, a Synacktiv csapatának sikerült kétszer is feltörnie a Tesla rendszerét, amellyel összesen 350.000 dollárt gyűjtöttek maguknak. De ez még nem volt minden, ugyanis több különböző rendszert (például Windows 11-et) is sikerült feltörnie a csapatnak,

így összesen 530 000 dollárt tudhattak magukénak a nap végén.

A Tesla biztonsági csapata a helyszínen ellenőrizte a feladatokat, amelyek után a cég várhatóan javítást küld majd az autóira, hiszen azok távolról is frissíthetőek.

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. március 27. 12:37
Komolyan várom már az olyan híreket, hogy a meghekkelt jármű felett átvették az irányítást és a vezető nem tud semmit tenni.
B_kanya
2023. március 27. 09:20
És hamarosan minden EU_ban forgalomba helyezhető új autóban kötelező lesz az immobiliser - ami még ki tudja, mit tud...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!