Kiakadt a britekre Guy Verhofstadt, mert kiutasítják az illegális bevándorlókat

2023. március 08. 17:31

A belga EP-képviselő Twitter-oldalán kritizálta Rishi Sunak miniszterelnököt és a tory pártot a döntés miatt.

2023. március 08. 17:31
null

Mint ismert, Rishi Sunak brit miniszterelnök a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi lapnak nyilatkozva úgy fogalmazott: az illegális bevándorlás nem igazságos a brit adófizetők szempontjából, de azok szempontjából sem, akik törvényesen érkeznek Nagy-Britanniába.

Az interjúban kijelentette: elszánta magát annak az ígéretének a teljesítésére, hogy

megállítja a kontinens felől csónakokon érkezők beáramlását.

Sunak hozzátette: akik törvénysértő módon lépik át a brit határt, a jövőben semmiképpen sem maradhatnak Nagy-Britanniában. 

A Mail on Sunday felidézte, London tavaly áprilisban új migrációs egyezményt kötött Ruanda kormányával. E megállapodás – amely tartalmaz egy 120 millió fontos brit gazdaságfinanszírozási csomagot is a közép-afrikai ország számára – lehetővé teszi, hogy mindazokat, akik illegálisan lépnek brit területre és ezután menedékjogért folyamodnak, a brit hatóságok áttelepíthessék Ruandába.

Erre a nyilatkozatra reagált Twitter-bejegyzésében Guy Verhofstadt. A liberális belga EP-képviselő úgy fogalmazott: „amikor az európaiak már azt hitték, hogy olyan brit miniszterelnökünk van, aki normálisabb, mint elődei, a tory párt ismét megszegi a nemzetközi törvényeket és menekülteket repít Ruandába.

– tette fel a kérdét a legvégén Verhofstadt.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / AFP

***

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. március 13. 15:50
Fogas Guy durva fáziskésésben van.
nonszensz
2023. március 09. 11:15
Vedd a nevedre az összeset te rohadék.
madar299
2023. március 09. 09:03
Szankciót az Orosz-Belga gyémánt kereskedelemre is ! Fogtündér ezt miért nem követeli ?
powerage
2023. március 09. 03:13
Színjáték az egész. A fogtündér azért hörög, hogy úgy tűnjön a brit választók felé, hogy érdemi intézkedések történnek. "menekülteket repít Ruandába", eddig még nem deportáltak vissza oda senkit. A közönség tapsol, de a színfalak mögött Verhofstadt és Sunak széles mosollyal szopják le egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!