Ruanda migránsok tízezreit tudja befogadni Nagy-Britanniából

2022. június 12. 19:26

A ruandai kormánnyal kötött egyezménynek – amely tartalmaz egy 120 millió fontos gazdaságfinanszírozási csomagot is az afrikai ország számára – nincs felső számbeli korlátja.

2022. június 12. 19:26
null

Ruanda képes arra, hogy migránsok tízezreit fogadja be a Nagy-Britanniával kötött egyezmény keretében – közölte vasárnap Doris Umicyeza, az afrikai ország igazságügyi minisztériumának főtárgyalója az LBC brit rádiónak nyilatkozva. „Ruanda készen áll, hogy a partnerség keretében a lehető legtöbb embert befogadja. Tízezrek fogadására van kapacitásunk” – ismertette Umicyeza. Mint mondta, mindez lépésről-lépésre fog zajlani. A brit kormány ezzel párhuzamosan jelentős beruházásokat eszközöl az afrikai ország fejlődésének elősegítésére.

Afrikába küldené az illegális bevándorlókat Nagy-Britannia

London áprilisban jelentette be, hogy új migrációs és gazdaságfejlesztési egyezményt kötött Ruanda kormányával. E megállapodás alapján mindazokat, akik illegálisan lépnek be brit területre, a brit hatóságok áttelepíthetik a közép-afrikai országba.

Az intézkedés célja, hogy eltántorítsák az illegális bevándorlókat.

Boris Johnson brit miniszterelnök a megállapodást ismertető múlt havi tájékoztatásában közölte: a ruandai kormánnyal kötött egyezménynek – amely tartalmaz egy 120 millió fontos (56 milliárd forint) gazdaságfinanszírozási csomagot is az afrikai ország számára – nincs felső számbeli korlátja, Ruandának megvannak a kapacitásai akár több tízezer ember letelepítésére a következő években.

A migránsok első harminc fős csoportját a kormányzati tervek szerint kedden indítják Ruandába, bár a fellebbviteli bíróság még hétfőn foglalkozik az üggyel.

(MTI)

(Fotó: Franciaországból a La Manche-csatornán átkelő illegális bevándorlók a délkelet-angliai Doverbe érkeznek a brit határőrség gumicsónakján, amely egy csónakról vette fedélzetére őket 2021. július 22-én. Franciaországból eddig annyi migráns érkezett a La Manche-csatornán át Nagy-Britanniába, amennyi az egész tavalyi évben összesen.MTI/EPA/Vickie Flores)

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roughneck
2022. június 13. 09:32
A britek majd atutaljak a menedekkeroknek a segilykit, a rwandai kormany meg szepen, amugy afrikai modra, lenyulja. Okos!
Antal Béla
2022. június 13. 08:12
... persze csak is edukációs célzattal, mert ott szépen meg lehet tanulni térdelni.
Prücsök
2022. június 13. 08:02
Bort iszik és vizet prédikál. Olyan jó kis gettós megoldás.
Wilks
2022. június 13. 07:34
Úgy látszik,h a mandi hű narancsos mukereszteny komcsijai-naciai nem ismerik anglia és a brexit történetét. :)) Csak segítek. UK jobban kedveli az afrikai bantut,a sárga azsiait,a kedves arabot,mint a (mű) keresztény kelet európait. :)) Ismét onxopattatok magatokat hűen. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!