Drónincidens: a Fehér Ház tagadja, hogy keresné a konfliktust Oroszországgal

2023. március 17. 08:20

John Kirby szóvívőnek azonban „nem áll módjában beszámolni arról”, hogy pontosan mit figyelt meg a tengerbe zuhant eszköz.

2023. március 17. 08:20
null

Az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Oroszországgal, de folytatja a felderítő repüléseket a nemzetközi vizek felett, nemzetközi légtérben, a Fekete-tenger fölött – közölte a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

John Kirby a hét elején történt orosz-amerikai incidensre utalva közölte, hogy az amerikai pilóta nélküli repülőgép lezuhanásához vezető orosz művelet szándékoltságára semmi nem utal, ugyanakkor a legjobb esetben is figyelmetlenség történt, a legrosszabb esetben pedig a művelet gondatlan és támadó jellegű volt.

Kijelentette, nem világos az Egyesült Államok számára, hogy az orosz pilótának szándékában állt-e nekiütközni a drónnak, amely később a tengerbe zuhant. Megerősítette, hogy a tenger mélysége miatt nem valószínű, hogy az eszközt sikerül felszínre hozni.  

Lesznek még hasonló repülések  

Az amerikai drón küldetésével kapcsolatban a Nemzetbiztonsági Tanács koordinátora közölte: az amerikai hírszerzési-megfigyelései képességek védelmében

ugyanakkor azt megjegyezte, hogy az ilyen repülések a Fekete-tenger térségében a múltban, a jelenben és a jövőben is a szélesen értelmezett amerikai nemzeti érdekből történnek, valamint részei az Ukrajna önvédelméhez nyújtott támogatásnak.    

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / IRANIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2023. március 17. 10:10
Ja, persze, a gázvezeték is magától robbant fel. Putyin hülye, már régen telerakhatta volna Kubát atommal , vegyilaborral. Csak úgy, mint a jewsa Fuckrajnát. Hajrá Putyin!
Robert69
2023. március 17. 09:56
Tulajdonképpen, majd százezer amerikai túrista vesz részt, amolyan túlélő táborozáson itt Kelet Európában. A drónokat meg csak hobbiból reptetik a kies tájat kémlelik. Tényleg ennyire hülyének néznek már mindenkit. Nyíltan megmondták, hogy műholdas és egyéb felderítési módszerekkel is támogatják az ukránokat. Kubában kirobbantották volna a harmadik világháborút mert Amerika területét közvetlenül elérő rakétákat telepítettek volna oda az oroszok, most hogy az oroszok nehezményezik ugyanezt azt meg zokon veszik. Szemetek.
need-info
2023. március 17. 09:47
Hogy is mondják? Tátott szájjal belefutottak a faszerdőbe.
Namond
2023. március 17. 09:35
Kirby ostoba hazudozása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!