Egy orosz vadászgép a Fekete-tenger felett megsemmisített egy amerikai drónt

2023. március 14. 19:11

Oroszországból nem érkezett hír az incidensről.

2023. március 14. 19:11
null

Egy Szu-27 típusú orosz harci gép megütötte egy Reaper típusú amerikai megfigyelő drón légcsavarját, ami miatt a pilóta nélküli repülőgép a tengerbe zuhant és megsemmisült – közölte kedden az amerikai hadsereg.

Azt állítják, hogy a drón rutinfeladatot teljesített a nemzetközi légtérben, amikor két orosz repülőgép megpróbálta elfogni – írta meg kedden a BBC

Az amerikai európai parancsnokság szerint

Az amerikai és a szövetséges erők továbbra is a térségben tevékenykednek – tette hozzá. Oroszországból nem érkezett hír az incidensről.

„MQ-9-esünk rutinműveletet végzett nemzetközi légtérben, amikor

– tudatta közleményében James Hecker, az amerikai légierő térségbeli műveletekért felelős tábornoka.

(MTI/BBC)

***

Nyitóképünk illusztráció. Forrása: Andreas Franke / picture alliance / AFP

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. március 15. 12:53
Az oroszok biztosan kifogytak a lőszerből.
Ben Jeremiah
2023. március 15. 10:22
Ugye, hogy az oroszoknak elfogyott a rakettájuk, meg a puskagolyójuk. Már csak nekimenni tudnak az ellennek. (2001, Hajnan szigeteki incidens - rá lehet keresni. Nemzetközi légtérben fitogtatta antennáit egy usa EP-3E felderítő, Kínai vadászgép megközelítette, lekoccolta, a kínai gép lezuhant, a pilóta eltűnt. Az E3 meg kényszerleszállt Hainan szigetén. Hát itt is hasonló dolog történ, csak itt nem kémrepülőgép volt, hanem egy kifejezetten támadó fegyvereket hordozó eszköz.)
Rocktoberi
2023. március 15. 10:04
Mi van az amerikai partok közelében repkedő orosz drónokkal? Ja, semmi. Olyan nincs. Az USA egy rákos daganat a világ testén.
BlancoAgilon38
2023. március 15. 07:27
Mit keresett ott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!