Orosz tisztségviselő: Moszkva ragaszkodik az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbanásának pártatlan kivizsgálásához

2023. március 13. 11:36

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára szerint a nyugati célközönség nem képes a logikus gondolkodásra ez ügyben.

2023. március 13. 11:36
null

Moszkva ragaszkodik hozzá, hogy az Északi Áramlat gázvezetékek felrobbanásának ügyében orosz részvétellel pártatlan nemzetközi vizsgálat induljon – írta Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára az Argumenti i Fakti lap híroldalán hétfőn megjelent kommentárjában.

Patrusev szerint nem lehet hitelt adni a vádaknak, amelyeket nem támaszt alá pártatlan vizsgálat. „Moszkva ezért ragaszkodik az objektív vizsgálathoz, amelyben Oroszország és más érintett államok is részt vennének. Enélkül a terrortámadásról szóló egyoldalú, szubjektív verziók hangoztatása nem tisztáz semmit” – írta.

Nyikolaj Patrusev állítása szerint

a forrásmegjelölés nélküli kiszivárogtatások célja pedig csak a megtévesztés lehet. „A bűncselekmény valódi felbujtói elfedésének feladatán dolgozva a befolyásolható angolszász média – felülről jött utasításra – ukrán terroristák egy csoportját nevezte meg bűnösnek. Lényegében ismét rámutattak a jelenlegi kijevi rezsim terrorista jellegére. Az információs kampány szerzői mindemellett úgy gondolták, hogy egy ilyen verzió ellen senki sem fog tiltakozni” – vázolta az orosz biztonsági tanács titkára.

Álláspontja szerint a verziót, hogy nem volt amerikai vagy brit részesség a terrortámadásban, abból az alapállásból kiindulva terjesztik, hogy

a célközönség nem képes a logikus gondolkodásra,

és nem fog felmerülni benne a kérdés, hogy vajon létezik-e ilyen csoport, és egyáltalán képes lenne-e egy ilyen merénylet végrehajtására. Patrusev úgy véli: ilyen feladatokra különlegesen kiképzett és felszerelt egységeket szoktak bevetni. Mint írta, az Egyesült Államok és Anglia egész biztosan rendelkezik ilyenekkel, más NATO-országoknak is vannak katonai búvárjai, akiket azonban – véleménye szerint – csakis a katonai szövetségben meghatározó Washington jóváhagyásával küldenének ilyen feladatra.

(MTI)

***

***

Nyitókép: Danish Defence / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. március 13. 17:51
Búvárok kellenek egy mélytengeri robbantáshoz és ez nincsen mindenkinek? Hát, hát..
kispolgarigrofo
2023. március 13. 14:34
muszkaszoponcok amikor a ruszkik elhesegették az ENSZeseket akik jöttek volna összeszedni a maláj gép darabjait akkor hol voltatok? dugjátok fel a függetlenojjektív vizsgálatotokat a gázcsövetekbe
Box Hill
2023. március 13. 13:52
Ez a minimum. Egy terrorista akció esetében meg pláne. Mit csinál az ENSZ?
elfújta az ellenszél
2023. március 13. 13:41
Ahogy alakulnak a dolgok, ez a vizsgálat parttalan lesz és nem pártatlan. Ugyanúgy mint a kínai ''kémlufi'' vizsgálata, amit mély hallgatás övez. Ha találtak volna a roncsok között bármilyen kémfelszerelést, akkor persze ezzel lenne tele a F O S
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!