Megszólalt Zelenszkij: Ukrajnának nincs köze az Északi Áramlat felrobbantásához

2023. március 10. 18:51

Nagyon veszélyesnek tartja, hogy némelyik médium ilyen információkat terjeszt.

2023. március 10. 18:51
null

Volodimir Zelenszkij elnök tagadta pénteken, hogy Ukrajnának köze lenne az Északi Áramlat gázvezetékeken tavaly ősszel a Balti-tengeren történt robbantásokhoz, szerinte ezeket az információkat azért terjesztik, hogy lassítsák a segélynyújtást Ukrajnának.

Erről az ukrán államfő azon a sajtótájékoztatón beszélt Kijevben, amelyet Sanna Marin finn miniszterelnökkel együtt tartott. „Nagyon veszélyesnek tartom, hogy néhány független médium, amelyet mindig is nagyon tiszteltem, ilyen információkat terjeszt.

illetve olyan üzleti csoportoknak kedveznek, amelyek abban érdekeltek, hogy ne vezessenek be erőteljes szankciókat Oroszországgal szemben, mert az sérti üzleti érdekeiket” – mondta Zelenszkij, hozzátéve, hogy ilyen üzleti csoportok nemcsak Oroszországban lehetnek.

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy Ukrajna most nemcsak Oroszországgal harcol, hanem azokkal is, akiknek fontosabbak az üzleti érdekeik, mint a szankciók támogatása.

Hozzátette, hogy vannak olyan államok is, amelyek lehetővé teszik az Oroszországi Föderáció számára a szankciók megkerülését. „Ezek egyrészről támogatják Ukrajnát, a szuverenitásunkat, még adnak is valamit Ukrajnának, ahogy mondani szokás, a látszat kedvéért. Másrészről viszont megkerülik a szankciókat, amivel több tízmilliárd dollárt keresnek, és a háború előtti időszakhoz képest megnövekedett kereskedelmi forgalmuk van az Oroszországi Föderációval” – fejtette ki Zelenszkij. Megjegyezte, hogy ez több országra igaz, még európai uniós vagy NATO-tagállamokra is.

A Jevropejszka Pravda hírportál beszámolója szerint a finn külügyminisztérium pénteken – Sanna Marin kijevi látogatásával egy időben – nyilvánosságra hozta, hogy Finnország további 29 millió eurós humanitárius segélyt és fejlesztési együttműködési támogatást nyújt Ukrajnának.

(MTI)

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. március 13. 17:54
Feltünt-e már valakinek, hogy milyen feltünö párhuzamok vannak a COVID-járvány létrejötte és az Északi Áramlat felrobbantása között? A téma nagyon érdekes, mert rávilágít a CIA (gyermeteg) trükkjeire. Mind a két dolog az amerikaiak müve. De nézzük részletesen, sorjában: Az 1. párhuzam: Mind a kettönek voltak már jóval a történést megelözöen elöjelei. A COVID-ról Bill Gates kotyogott el sok mindent, amikor még senki nem tudta, hogy van/lesz ilyen. Az gázvezetékek likvidalásáról Biden szólta el magát. A 2. párhuzam: Mind a két dolog óriási gazdasági/pénzügyi szuperprofitot igért az USA-nak. A COVOD-ra szinte csodák csodájára azonnal kész volt az amerikai szérum, a Pfizer és Co. hatalmasat kaszált. Azt mesélték, hogy csak egy kicsit változtatni kellett már meglévö szérumokon. De ez nem volt igaz, hanem elöre dolgoztak, mert tudták, hogy mi lesz. És mellesleg az USA kipróbálta ezzel azt is, hogy hogyan is zajlik le egy ilyen világjárvány. A háttérben nyilván olyan projektjeik futnak, amikhez ez fontos információ volt. A gázvezetékek felrobbantása is óriási üzlet az USA-nak, ezt nem is kell tovább elemezni. A 3. Párhuzam: Mind a két dolognál beépítettek valamit, ami egyik esetben Kinára, másik esetben Oroszországra kellett, hogy terelje a világ gyanuját. Mit ad isten, a COVID Wuhanból indul el, ahol egy biológiai kutatóintézet is müködik. "Nyilván" onnan szöktek meg a vírusok. Ezt állitják azok az amerikaiak, akik a 60-a években olyan élelmiszer-kiegészítöket akartak elöállítani, ami a fekete férfiakat terméketlenné teszi, de a fehérekre nem hat. (Ez nem sikerült, leállították) A gázvezetékeknél pedig egy csövet békén hagytak, aminek azt kellene "bizonyítani", hogy csakis a ravasz oroszok lehettek, akik majd késöbb mégis szeretnének a németeknek gázt szállítani. Az hogy ez a két dolog szinte azonos forgatóköny szerint történt, arra utal, hogy ugyanattól a szerzötöl származik az ötlet is és a technológia is. És az szerzö a CIA.
Palatin
2023. március 13. 17:28
Majd hülye lenne bevallani. De ha tényleg nem tud róla, akkor az azt mutatja, hogy Biden nem vonta öt be a terveibe. Egyébként Biden valószinü kettös játékot játszik. A fö célja talán nem is az oroszok, hanem inkább a németek ellen irányul. Érdemes elmerengeni az USA céljait illetöen ezen a háborún. Abból kell kiindulni, hogy az USA-nak mi éri meg a legjobban, mert öket kizárólag ez érdekli. 1. Ukrajna "védelme" csak annyiból érdekli öket, hogy mint gazdasági eröforrást, (termöföld stb.) a már ott befektetett töke érdekeit meg tudják tartani. Az ukránokat teljesen öszintén, azért sajnálom a legjobban, mert szegények nem tudják, hogy ök csak azért, és csak addig kellenek a Nyugatnak, amig harcolnak az oroszok ellen. Az egész a tipikus példája annak az amerikai trükknek, hogy a mások micsodájával, csapkodni a csalánt. Kényelmes dolog mások vérével harcolni a mi saját ellenségünk ellen. 2. Az oroszok bosszantása, gyengítése, kiszorítása az európai gazdaságból természetesen egy fontos céljuk. De Oroszországot nem akarják felszámolni, inkábbcsak zsarolható helyzetbe akarják hozni. 3. Az amcsik igazi, legfontosabb célja Németország kvázi bekebelezése, teljesen függö helyzetbe hozása, kvázi gyarmatositása. EZZEL NYERNÉNEK A LEGTÖBBET. Egy erös Németország nekik konkurencia, egy tölük függö, gyenge Németország viszont egy aranybánya számukra. Úgy látszik azonban, hogy a németek erre még nem igazán jöttek rá, de Scholznak már kezd valami derengeni, de gyáva ö ahhoz, hogy a sarkára álljon. Persze Németországgal Európa is bukik. Legkésöbb akkor kellett volna, hogy leessen nekik a tantusz, amikor az amcsik felrobbantották a gázvezetékeiket. Azt ugyanis, - akár ök személyesen, akár valamelyik szövetségesük tette -, egészen biztosan amerikai rezsiben csinálták. Sajnos a németek erröl gyáváb hallgatnak, ez nagyon nem jó jel, azt mutatja, hogy a teljes behódolás már szinte meg is történt.
Yossarian
2023. március 11. 20:02
Nem figyelt.... pedig H. Kissinger megmondta, hogy "Amerika ellenségének lenni veszélyes, de Amerika barátjának lenni végzetes!"
INB83
2023. március 11. 14:48
Tényleg milyen igaz... Ha olyan barátod van, mint az USA, nincs szükséged ellenségre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!