Egyre népszerűbb Donald Trump, mióta belebegtették, hogy vádat emelhetnek ellene

2023. március 30. 11:57

A volt elnök népszerűsége 54 százalék a republikánus párt előválasztásán részvételüket ígérők körében.

2023. március 30. 11:57
null

A Mandiner korábban megírta, hogy mélypontja közelébe került Joe Biden támogatottsága. Az elnök munkájáról elégedetten nyilatkozók aránya 38 százalék volt, a februári 45 és januári 41 százalék után.

A lapunk foglalkozott azzal, hogy a korábbi elnök ellen vádat emelhetnek. Ennek ellenére erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve – derül a FoxNews szerdán publikált közvéleménykutatásából.

Az országos hírtelevízió reprezentatív felmérése szerint a republikánus párt előválasztásán részvételüket ígérők körében

Donald Trump népszerűsége 54 százalék a februári 43 százalék után,

miközben Ron DeSantis támogatottsága országos szinten 28-ról 24 százalékra mérséklődött. A harmadik helyen 6 százalékkal Mike Pence volt alelnök áll.

A népszerűség lehetséges oka

A közvéleménykutatás republikánus szakértője, Daron Shaw szerint Donald Trump erősödésében szerepe van annak a másfél hete lábra kelt híresztelésnek, hogy

a volt elnök ellen egy New York-i ügyész vádat emelhet.

A demokrata választók Joe Biden jelenlegi elnök újraindulását tekintve továbbra is megosztottak. 52 százalék szeretne mást látni a demokraták jelöltjeként a 2024-es elnökválasztáson. Az elnök pártjára szavazók 42 százaléka támogatja a februári 37 százalék után, hogy Joe Biden ismét megméresse magát.

A felmérésben közreműködő demokrata szakértő, Chris Anderson úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt év során nem volt érdemi elmozdulás Joe Biden megítélésében, ugyanakkor az látszik, hogy tartja a lépést. A FoxNews országos közvéleménykutatása március 24. és 27. között készült, a hírcsatorna havi rendszerességgel készít hasonló felméréseket.

(MTI)

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrjkovacs
2023. március 30. 23:16
Néha bele gondolok és elszörnyedek, hogy szellemileg mennyire leépült lehet az amerikai társadalom, ha ezt a nagyképű, buta ripacsot szeretnék vezetőjükké valasztani. Az meg aztán mindennek a Csimborasszója, ha felelős politikusok ajnározzák Trumpot. Istenem! Hova süllyedtünk?
Zolotarjov
2023. március 30. 14:48
Na ugye..
Palatin
2023. március 30. 14:36
Van egy Karácsony/Biden-jelenség, amiröl tudnunk kell, mert erösen köze van az amerikai trükkökhöz és a háborúhoz is. Biden nem azért lett elnök, mert az amerikai polgárok ostobák lennének. A választás lett úgy manipulálva, hogy Biden nyerjen. Biden pontosan azért kell a háttérhatalomnak, hogy a hadiipar, a külügy stb, - az igazi fajsúlyos intézmények, cégek -, teljesen szabad kezet kapjanak, és ne akadályozza öket egy "megfontolt, okos" politika, azaz egy határozott elnök, mint pl. Trump. Ez a jelenség él és virul a világban. Gondoljunk csak arra, miért lett Budapesten egy abszolut alkalmatlan, buta tökfilkó a föpolgármester? UGYANAZÉRT, AMIÉRT BIDEN AMERIKAI ELNÖK LETT. Biden, még abban sem biztos, hogy ö az elnök. Igaz, ebben én sem vagyok biztos. Biden ugyanis pontosan azért amerikai elnök, amiért Karácsony budapesti föpolgármester. Az ilyen rongybabák mindig a mögöttük álló rafinált héjaknak kellenek. Ök a diszlet, ami mögött az ármány és valóság titokban lejátszódik. Biden mögött a CIA ügyeskedik, Karácsony mögött Gyurcsány. Hogy lehet elnök ez a Mr. Biden? Ha ez a Karácsony föpolgi lehet, A meón Biden is simán átmehet.
Palatin
2023. március 30. 14:17
Putyinnak is több támogatója van, mióta kiadták ellene az elfogató parancsot. A világ kezd az amerikai törekvésekkel szembeszállni. Jól van ez így. Az USA minden konfliktus okozója. Még a legsötérebb diktatúrák is amiatt léteznek, mert az USA hódító törekvései ellen nem látnak más utat. Az USA hódításainak lényege nem a területek megszerzése, hanem olyan áruló, amerikabarát vezetés hatalomba ültetése, amely mindent megtesz az amerikai érdekekért a saját hazájában. Magyarországon is ezt akarják az amcsik. De akik melléjük állnak, azoknak kitörjük a nyakát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!