Döntöttek a németek: nincs több ingyen segély Ukrajnába

2023. március 11. 15:23

A német vasút leállította az ingyenes humanitárius segélyszállítmányokat.

2023. március 11. 15:23
null

Bő egy évvel a háború kitörése után úgy határozott a német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn teherfuvarozással foglalkozó részlege, hogy leállítja a humanitárius szállítmányok ingyenes Ukrajnába juttatását. A Spiegel információi szerint mostantól a többi szállítmánnyal azonos díjszabáson mehetnek csak a segélyek keleti szomszédunkba.

Felidézik, hogy a közlekedési minisztérium és az állami vasúttársaság a háború kirobbanásakor azt ígérte, a segélyszállítmányokat ingyen viszik az országba. 

– írták a cikkben. 

Tavaly február óta a Deutsche Bahn Cargo 1300 konténer élelmiszert, higiéniai terméket, kerekesszéket és egyéb felszerelést juttatott Ukrajnába, a szállítás nagyságrendileg ötmillió eurójába került a vasúttársaságnak. A Spiegel megemlíti, hogy jogi oka van a támogatások felfüggesztésének: a jogszabályok szerint mivel a DB Cargo egy részvénytársaság, csak egy bizonyos határig adományozhat. 

Nyitókép: Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2023. március 12. 14:15
Gondolom,ezért ilyenek az ukránok: https://t.me/The_Wrong_Side/7886
ptrfarkas43
2023. március 12. 14:02
Gagyi Maris.
luisbathhelena
2023. március 12. 04:54
Fegyver és kerekesszék. Innen is gratulálok!!! Ha egy csöpp eszetek lenne nem kellene egyik sem...
Namond
2023. március 12. 00:34
A részvényesek közgyűlése adott felhatalmazást az eddigi ingyen fuvarokra? Leírhatják ezt az elmaradt osztalékot, mint adományt, az adójukból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!