Az amerikai hírszerzés szerint az oroszok puccsra készülnek Moldovában

2023. március 11. 07:26

Maia Sandu, Moldova elnöke szintén azt mondta, az oroszok civilnek álcázott szabotőrökkel készíthetnek elő erőszakos cselekményeket.

2023. március 11. 07:26
null

Oroszország puccsot készít elő Moldovában, hogy egy oroszbarát kormány kerüljön az ország élére – közölte a Fehér Ház hírszerzési adatokra hivatkozva – számol be az Index. Az ukrajnai háború miatt nagyon megromlott a viszony Oroszország és Moldova közt. Pénteken például az orosz média azt híresztelte, az ukránok likvidálni akarják a Moldova területén működő oroszbarát, nemzetközileg el nem ismert állam, a Dnyeszter Menti Köztársaság tisztviselőit.

Az ukránok már korábban is azt állították, az oroszok csecsen harcosokkal puccsot készítenek elő Moldovában, Maia Sandu, Moldova elnöke szintén azt mondta, az oroszok civilnek álcázott szabotőrökkel készíthetnek elő erőszakos cselekményeket, és többek közt kormányzati épületeket is megtámadhatnak, illetve túszokat ejthetnek.

Nyitóképen: moldáv katonák, fotó: Wikipedia

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2023. március 11. 18:32
Na végre, akkor jöhet a megelőző csapás. Moldáviát gyorsan Romániához csatolják. Amelyik moldávnak ez nem tetszik, az nyilván orosz bérenc.... :D
Wolfram004
2023. március 11. 18:24
Na mi van, lemaradt a CIA? Az orosz puccs rossz puccs, az amerikai puccs demokratikus puccs? Kevés az oroszban a "demokrácia" (=amerikai érdek)? :DDD
zuriktodor
2023. március 11. 17:13
Minek?
hidegfehérmintaled
2023. március 11. 16:19
"az oroszok puccsra készülnek Moldovában" Jól teszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!