Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

2023. február 09. 12:34

„Ukrajna Európáért harcol” – vélte az ukrán elnök.

2023. február 09. 12:34
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Brüsszelbe érkezett az ukrán elnök. 

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket

– jelentette ki Volodimir Zelenszkij az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén.

Beszédében hangsúlyozta:

„Ukrajna Európáért harcol. Azért az Európáért, ahol az európai szabályok és elvek, a jogállamiság érvényesül, a társadalmak demokratikus államokban nyitottan működnek, az emberéletek fontosak, ahol hisznek a sokféleségben, a határokat nem sértik meg, ahol az emberek bízhatnak a jövőben. Olyan Európában, ahol egyetlen feltétel van: a tisztességes és demokratikus választások megtartása” – mondta.

Zelenszkij  hozzátette: az orosz rezsim a gyűlöletet és az erőszakot a mindennapi élet részévé kívánja tenni. Olyan embertelen valóságot kíván teremteni, amire „mi Európában nemet mondunk” – húzta alá. Szavai szerint „az európai értékek csak győzelem esetén védhetők meg. A győzelem a következő nemzedékek számára fontos igazán, ugyanis a béke és a biztonság a jövő záloga” – mondta. 

Kiemelte továbbá: „az Európa jövőjét biztosító közös győzelem nemcsak a politikusokon, hanem mindenkinek a kiállásán múlik.

Eljön majd a nap, amikor az orosz agresszor belefárad a harcba”

– vélte. 

Zelenszkij beszédében megköszönte, hogy az Európai Unió és tagországai jelentős katonai támogatást biztosítanak Ukrajnának, továbbá – mint mondta – az uniós tagjelölti státusz megadása reményt és erőt adott Ukrajnának, hogy helyt álljon a harcmezőkön. Az ukrán elnök végezetül reményét fejezte ki, hogy uniós tagországként erősítheti majd az európai szövetséget.

Vadászgépek

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke azt mondta, győzelemre van szükség, amelyhez a tagállamoknak gyorsan meg kell fontolniuk a következő lépéseket, köztük a szabadság védelméhez szükséges repülőgépek biztosítását. Az Európai Unió mindaddig Ukrajna mellett áll, amíg meg nem születik a megérdemelt győzelem – tette hozzá az EP-elnök.

(MTI)

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2023. február 10. 08:58
....TUDATLANOK...ez a bohóc ismeri az európai értékeket...és harcol is értük...ugyan ki kérte rá??....pfuj...nem szégyellitek magatokat ott Brüsszelben??
Ma is bukik a Zorbán...
2023. február 10. 08:31
Hazugság. Ukrajna a bolsevistákért harcol. Azért (is), hogy a terroristák meg tudják törni a nagy és erős tömbként a vókista-genderista gazemberség útjában álló utolsó nagy akadályt, Oroszországot. Éppen ezért ezt a háborút a bolsevistáknak el kell veszíteniük, ez az emberiség érdeke.
Vakfolt
2023. február 10. 07:50
"Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását" Kötve hiszem, akkor se ismerne fel egyet sem, ha az ölébe ülne és megcsikizné a bajszát.
Nemkellnév
2023. február 10. 05:34
A cinizmus, az erkölcstelen képmutatás kizárólag az elnyomóknak hoz sikert. Akik éppen azért sikeresek, mert erőszakosak. Ezekkel szemben szükséges a végtelen fifika és egészséges gerinc a szenvedők részéről. Az önbecsülés nélkül nincs lelki béke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!