Kiderült, mi kell az ukránoknak most, hogy tankokat már kapnak

2023. január 26. 17:39

Mert hogy a tankokkal bizony nincs vége a sornak.

2023. január 26. 17:39
null

A harckocsikat követően Ukrajna olyan negyedik generációs nyugati harci repülőket fog kérni, mint az amerikai F-16-os típusú gépek – mondta csütörtökön az ukrán védelmi miniszter egyik tanácsadója. Jurij Szak, Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter tanácsadója a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva arról beszélt, hogy „a következő nagy kihívás a harci repülők” beszerzése lesz.

Az ukrán légierő jelenleg korszerűtlen, szovjet időkből származó repülőgépekkel rendelkezik.

Ha meg tudnánk szerezni a nyugati harci repülőgépeket, hatalmas előnyre tennénk szert a harcmezőn... Nem csak F-16-osokról van szó, negyedik generációs gépeket akarunk”

– jelentette ki Szak.

„Nem akartak nekünk nehéztüzérséget adni, aztán adtak. Nem akartak HIMARS-rendszereket adni, de aztán mégis adtak. Nem akartak páncélosokat adni, de most már igen. Az atomfegyvereken kívül már nem sok olyan akad, amit nem fogunk megkapni” – hangoztatta.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti. Illusztráció.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2023. január 27. 09:16
A tankok nagyon környezetszennyezők, nem jó ötlet. Mit szól ehhez Gréta Thunberg?
Hohokam
2023. január 27. 08:54
".... akarunk." Na ebben benne van az egész ukrán rezsim.
formaegy
2023. január 27. 08:48
"Kiderült, mi kell az ukránoknak most, hogy tankokat már kapnak" Egy jó kis atompörkölés a pofájukba! Azoknak is akik tankokat küldenek. Büdös gyilkos náci csürhe!
Wolfram004
2023. január 26. 22:36
Az ukrán hadsereg úgy áll össze, mint a mesében a kőleves :DDD Hmm... mégy egy kis légierő kéne bele... mmm meg egy kis atombomba sem ártana, hogy pikáns legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!