Áll a bál Londonban, már nem a briteké Európa legerősebb hadserege

2023. február 16. 20:20

Minden jel arra mutat, hogy az új fegyverkezési verseny átrendezi az erőviszonyokat Európán belül.

2023. február 16. 20:20
null

A Mandiner korábban már tájékoztatott róla, hogy öt napig sem bírná lőszerrel egy ukrajnai konfliktushoz hasonló intenzív háborúban a brit hadsereg.

A francia hadsereg számos mutatóban megelőzte a britet, ami akár azt a status quót is fenyegetheti, hogy az európai NATO-erők parancsnokhelyettesét a szigetország delegálja. Áll a bál Londonban, nem értik az egészet, hiszen a franciák náluk kevesebbet költenek a hadseregre – tájékoztatott csütörtökön a Világgazdaság.

A lap arról is értesített, hogy

ez az új fegyverkezési verseny átrendezi az erőviszonyokat Európán belül.

Az Egyesült Királyságban Ben Wallace honvédelmi miniszter megnyomta a riadócsengőt, jelezve, hogy lefaragásokra lehet szükség, ha nem kompenzálják az infláció hatásait a hadsereg számára az egyébként is száz sebből vérző költségvetésből.

Egy újabb brit–francia rivalizálásnak lehetünk a tanúi

A Világgazdaság külön érdességként beszámolt róla, hogy a brit sajtó nem a szintén újrafegyverkező németeket, hanem a franciákat emlegeti fő riválisként. Úgy tűnik, hogy a francia hadsereg több katonával, repülőgéppel, helikopterrel rendelkezik, mint a brit.

A két hadsereg összehasonlítása (a világgazdaság közlése alapján)
A két hadsereg összehasonlítása (a világgazdaság közlése alapján)

Összességében minden jel arra mutat, hogy a legerősebb európai NATO-hatalom immár Franciaország.

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Témához kapcsolódó videós tartalmunk: 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2023. február 17. 10:43
Ez belterjes információ kiszivárogtatása. Ismét európaiak lettek?
Gyzoltan
2023. február 17. 06:50
"Áll a bál Londonban, már nem a briteké Európa legerősebb hadserege" A fehér Európa sötétsége már egyenesen ijesztő! -minden elvetélt gondolattal megosztható, kijátszható... Talán emlékeztethetem az olvasókat arra a megdönthetetlen tényre, hogy Anglia hadüzenete Németország részére, a francia hadüzenetre alapozódott, és arra a vitathatatlan szakértői álláspontra, hogy Franciaország hadereje már önmagában, háborút eldöntően, erősebb mint Hitler hadserege, melynek keleten a lengyelekkel is számolni kellett... A történelem fényesen igazolta a várakozást, a szakértelmet... -hát lehet továbbra is latolgatni, szak-érteni... Megérdemelni látszik, hogy a "fehér-faj" kipusztuljon, ha ilyen mértékben képtelen az önvédelemre..! Megérdemeljük, hogy a zsidóság maradjon, a kirekesztő okos rasszizmusa révén, a fehér ember egyetlen képviselője Földünkön, kiket aztán, földi istenségként imádhatunk... A legjobb úton járnak a totális zsidó világuralom felé..! -olyan jól, lenyűgözően csinálják, hogy lassan már szurkolójuk leszek...
Szilágyi Miklós
2023. február 17. 05:33
200 tankkal a legerősebb? Gratulálok, a cucilizmusban nekünk volt vagy 700.
sorivo4
2023. február 17. 01:23
A briteknek minek hadsereg? Hisz úgyis mindig az amerikaiak mögé bújnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!