Zelenszkij bizalmasa: Csak idő kérdése, hogy megérkezzenek az F16-os bombázók

2023. február 07. 19:49

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára szerint biztosan meg fognak érkezni a gépek, „de sajnos addig a függetlenségünkért harcolva elveszítik az embereiket”.

2023. február 07. 19:49
null

– jelentette ki Olekszij Danyilov hétfői, CNN-nek adott nyilatkozatában. Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára hozzátette: „biztosan meg fognak érkezni, de sajnos addig a függetlenségünkért harcolva elveszítjük az embereinket”.

Kapnak-e F16-osokat az ukránok?

Mint a Mandiner is megírta: Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője szerint Ukrajna kétszáz F-16-os vadászgéppel hatékonyan lecserélhetné a régi szovjet technikát és meg tudná védeni légterét az ellenséges behatolásokkal szemben, azonban

Érdekesség a vadászbombázókkal kapcsolatban, hogy az amerikai elnök kijelentését követően a Politico arról adott hírt, hogy közben nyerésre áll a Pentagonban az a frakció, amelyik F-16-osokat küldene Ukrajnának, noha mások szerint nem erre van szükség. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Wikipédia

***

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. február 08. 09:13
Na mivammá', Csaknorrisz meg a Rámbó klónozva már nem is kell?
5m007h 0p3ra70r
2023. február 08. 04:50
Már csak idő kérdése és nem lesz ukrajna.
Fgabee
2023. február 08. 01:12
A Falcon az konkrétan elfogó vadászgép , semmiképpen sem bombázó.
néhai Ch.Pilot
2023. február 08. 00:43
Nem lett volna emberségesebb, ha Ukrajnát megkérdezik a nyugati országok, hogy biztosít-e területet kiselejtezett harci eszközeik végső tárolására - természetesen jó pénzért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!