Joe Biden: Az Egyesült Államok nem ad F-16-os vadászrepülőket Ukrajnának

2023. január 31. 06:15

Az amerikai elnök azt is bejelentette, hogy Lengyelországba látogat.

2023. január 31. 06:15
null

Az Egyesült Államok

nem ad F-16-os harci repülőgépeket Ukrajnának –

közölte Joe Biden elnök hétfőn. Az elnök Baltimore-ban egy építőipari eseményről távozva újságírói kérdésre válaszolva beszélt erről, és azt is közölte, hogy ellátogat Lengyelországba. Az út tervezett időpontjáról nem beszélt. Az amerikai kormány múlt kedden jelentette be, hogy a legkorszerűbb harckocsikból, M1 Abrams tankokból 31-et szállít Ukrajnának a következő időszakban. Ezt követően az ukrán kormány több illetékese ismételte meg, hogy Ukrajnának az önvédelemhez vadászrepülőkre is szüksége lenne, köztük F-16-osokra.       

John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági bizottságának koordinátora pénteken egy sajtóbeszélgetésen az F-16-osok esetleges szállítására vonatkozó kérdésre azt mondta, ebben

a témában nincs bejelentenivalója,

de megjegyezte, hogy nem meglepő az ukrán fél F-16-osokra vonatkozó kérése. Érthetőnek nevezte azt ukrán szempontból, hiszen Kijev szeretne a lehető legnagyobb védelmi képességekkel rendelkezni. A fehér házi illetékes hozzátette, hogy az ukránokkal szinte minden nap tárgyalnak és konzultálnak a katonai képességeket érintő kérdésekről, amelyekhez az Egyesült Államok „a lehetséges mértékig együttműködő hangnemben áll hozzá”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/YNA

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. január 31. 07:34
Persze, holnap reggel majd felébred és nem emlékszik semmire, vagy nem úgy....................egyébként meg elutazik megbeszélni a lengyelekel, ők ugyanis adnának. Meg amúgy is politikusnak nevezett fajta, így a szavai sokszor ellentétesek a tetteivel.
Fontoskolompos
2023. január 31. 07:33
Erre fel majd a lengyelek adnak nekik. Mert ők nagyobb ganék ebben történetben mint az USA
BlancoAgilon38
2023. január 31. 07:30
Induljanak az F18-asok!
Galsó Atya
2023. január 31. 07:27
Jó, de az A10-eseket most akarják selejtezni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!