DNA-főnök: Romániában továbbra is általános a magas- és középszintű korrupció

2023. február 11. 13:03

„Ha a DNA nem lenne, talán nem látszana a korrupció sem Romániában” – mondta el egy interjúban Crin Bologa.

2023. február 11. 13:03
null

A romániai korrupció felszámolására létrehozott korrupcióellenes ügyészség (DNA) Laura Codruța Kövesi vezetése alatt, 2013 és 2018 között élte „fénykorát”. A DNA ügyészei korábban nagyszámú bűnvádi eljárást indítottak állami és önkormányzati tisztségviselők, miniszterek, intézményvezetők, politikusok, üzletemberek ellen – idézte fel a Főtér.ro. A lap azt is ismertette, hogy Kövesi 2019 szeptemberétől az Európai Ügyészség főügyésze, a DNA-t pedig 2020 februárjától Crin Bologa vezeti. Majd azzal folytatta, Bologa újabb főügyészi mandátumot nyerhet a DNA élén, miután ő az egyike annak két jelöltnek, akik az új intézményvezető kiválasztásának második szakaszába jutottak. A másik jelölt Ionuț Voineag ügyész.

A Főtér.ro idézte Bologa Europa FM-nek adott interjújá, melyben a főügyész-jelölt elmondta, hogy

Romániában továbbra is általánosan elterjedt jelenség a magas- és középszintű korrupció.

„Jelenleg is sok a feljelentés, rengeteg a folyamatban levő ügy, vagyis a korrupció továbbra is erőteljesen jelen van a romániai társadalomban”.

A riporter ezután azt kérdésze, hogy ha a DNA többéves tevékenységének után is ilyen elterjedt a korrupció, az vajon nem az intézmény kudarcát jelzi-e.

„A korrupció megelőzése oktatással, neveléssel kezdődik”

Erre Bologa azt felelte,

„A korrupció megelőzése oktatással, neveléssel társadalmi intézkedésekkel történik, ami az állam feladata az életszínvonal emelésével. Ha a DNA nem lenne, talán nem látszana a korrupció sem Romániában, ezért ez az intézmény létfontosságú” – tette hozzá a főügyész.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2023. február 12. 17:08
Most kurvára meglepődtem.
csulak
2023. február 12. 15:21
a tolvajok orszagaban mi mas lehetne mint korrupcio ? De az igazi tolvajok az EP padjaiban ulnek !
Reszelő Aladár
2023. február 12. 09:10
Tehát a megelőzés nem feladatuk. Mert ha megelőznék, akkor nem lenne mit csinálni. Azért meg nem jár pénz. Tehát akkor akkor úgy a legjobb a korrupció ellen küzdeni, hogy mindig annyi maradjon belőle másnapra is. Ez maga fenntartható körforgás is korrupció elleni küzdelem.
LancelotDuLac
2023. február 12. 04:27
"Romániában továbbra is általános a magas- és középszintű korrupció" Magyarország a trónon ott felsőfokú!!! XDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!