„Kivéreztetnék” az oroszokat az ukránok, de még az utánpótlással sem boldogulnak

2023. február 07. 10:38

Eközben a jelentések szerint Moszkva akkora elánnal készül megindulni Ukrajna ellen, mint egy éve, mikor kitört a háború.

2023. február 07. 10:38
null

Mint a Mandiner is megírta: „az oroszok mindent bevetnek, ami csak van” – jelentkezett be egy ukrán vlogger Bahmutból a frontról.

A 285 ezer követővel rendelkező Twitter-felhasználó, Dmitri állítása szerint a döntő csaták jelenleg Bahmutban zajlanak,

szeptember óta vannak nagyon nehéz helyzetben az ukrán katonák, de most még amiatt is rosszabbak a körülményeik, hogy extrém hideg is van és nem küldik váltásra a katonákat.

Ráadásul az ukrán vezérkar egy tagja szerint az oroszok igyekeznek átmozgatni Ukrajnába egykomplett motorizált lövészhadosztályt is. „Ez a lépés mutatja az új, nagyszabású offenzíva kezdetét” – idézte Igor Romanenko altábornagyot a 24tv.ua nevű ukrán lap. Erről itt írtunk bővebben.

Így eszkalálódik az orosz-ukrán háború

Az ukrán-orosz háború eszkalálódását a fentieken túl az is jól mutatja, hogy a német, és amerikai harckocsik szállításának eldöntése után

Az ukrán vezetés azonban látszólag továbbra is leginkább az ukrán győzelemről hajlandó beszélni. A fentebb idézett Igor Romanenko altábornagy saját, fenti kijelentései ellenére is rendkívül magabiztos: úgy véli, az ukrán hadseregnek a harcokban kell „kivéreztetnie” az orosz ellenséget, majd ellentámadásba kell átmenniük.

Az ukrán vezértiszt véleménye aligha tekinthető meglepőnek, ha maga az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij is azt szorgalmazza, hogy „nincs más lehetőségünk, mint győzni”.

Kérdés azonban, hogy mennyire lehet reális az ukrán győzelem a fentiek alapján, figyelembe véve, hogy a New York Times riportja szerint a frontot tartó ukrán katonák körében egyre rosszabb a harci morál, kimerültek és már érzik, hogy túlerőben van az orosz hadsereg. A frontvonalon harcoló ukránok kedvét az sem javítja, hogy tudják,

Oroszország mozgósított 200 ezer katonát, akik már közelednek a régióba, miközben az ukrán kórházakban dolgozó orvosok egyre több ukrán veszteségről adnak hírt. 

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan merre kezdi meg offenzíváját az orosz hadsereg, a jelentések szerint Moszkva akkora elánnal készül megindulni Ukrajna ellen, mint egy éve, mikor kitört a háború. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Nógrádi: Elképzelhetetlen, hogy ukránok győzzenek

A fentiek alapján tehán nem meglepő, hogy

De „az is rendkívül furcsa helyzet lenne, ha az oroszok megvernék azt az Ukrajnát, ahova a huszonvalahány NATO-ország ontja a pénzt és a fegyvert” – jelezte és kijelentette, mindenki gyűjti jelenleg a szövetségeseket és csak terjed a konfliktus. Erről itt olvashat bővebben.

 

Nyitókép: Yevhen Titov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoth
2023. február 07. 16:41
Haha..kivéreztetik majd az oroszokat.....persze...napnál is világosabb..ahogy tyúk is szokta a rókával...jó kis módszer,sokaknak összejött eddig is...szerencsétlen balfaszok,ott döglenek meg ezért a pojácáért...és elhiszik hogy a nyugat segít nekik nyerni...hát persze...a nyugatnak pont semmi szüksége ukrán győzelemre..viszont egy porigrombolt kiszolgáltatott országra annál inkább
Demi Zsonbor
2023. február 07. 13:00
Persze ezek a egyszer így egyszer úgy feltételezések semmire sem jók. A tények a fronton azok beszélnek.
Halder
2023. február 07. 12:52
Meglep az orosz offenzíva támadásnak ideje, majdnem a tél végén. Itt márciusban nehéz lesz haladni a sárban, de ők ezt jobban ismerik, nem németek. Amennyiben nem tudnak áttörni az oroszok nehéz lesz Putyin dolga bel- és külpolitikailag is. Kíváncsi leszek. Mind az ukrán ellenállásra, mind az orosz katonai erőre. A szövegelés ideje lejárt, a valóság eljön így vagy úgy.
Gyuri05
2023. február 07. 12:41
Ukrán veszteségek: https://readovka.news/news/131156
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!