Kimerülten nézhetnek szembe az orosz túlerővel a kelet-ukrajnai fronton harcoló ukránok

2023. február 07. 07:56

A New York Times riportja szerint a frontot tartó ukrán katonák körében egyre rosszabb a harci morál, kimerültek és már érzik, hogy túlerőben van az orosz hadsereg.

2023. február 07. 07:56
null

Napok óta hallani, hogy az orosz hadsereg nagyszabású offenzívára készül Ukrajna keleti régiójában. A New York Times riportja szerint a frontot tartó ukrán katonák körében egyre rosszabb a harci morál,

kimerültek és már érzik, hogy túlerőben van az orosz hadsereg.

A frontvonalon harcoló ukránok kedvét az sem javítja, hogy tudják, Oroszország mozgósított 200 ezer katonát, akik már közelednek a régióba, miközben az ukrán kórházakban dolgozó orvosok egyre több ukrán veszteségről adnak hírt. 

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan merre kezdi meg offenzíváját az orosz hadsereg, a jelentések szerint Moszkva akkora elánnal készül megindulni Ukrajna ellen, mint egy éve, mikor kitört a háború. 

Nyitókép: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. február 07. 21:13
New York Times szerint a frontot tartó ukrán katonák úgy érzik, hogy túlerőben van az orosz hadsereg? Pedig a hivatalos adatok szerint, élőerőben még mindig 100-200 ezres hátrányban vannak. Csak hát a front, nem a lesipuskázás, civilek mögé bújásból orvtámadás és félkatonai szervezetei elleni fellépés, civilek elhurcolása, megkínzása amiben 8 évig tobzódtak. Nem csoda, hogy romlik a harci morál.
Atti bá
2023. február 07. 15:21
Hogy mik vannak, már az oroszok vannak túlerőbben? Eddig nem volt emberük meg má mosógépekkel harcoltak meg nem volt mit kilőni meg mit tudom még mi. Hol a nagy nyugati támogatás meg okosság? Elfogyott vagy lefagyott?
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. február 07. 13:59
Ha már a Jew York Times, a legnagyobb háborúpárti uszító ír ilyeneket akkor lehet tudni hogy hatalmas nagy a szar. Olyan mintha a Volkische Beobachter írna ilyeneket a Vörös Hadseregről
amca
2023. február 07. 11:26
Vmikor Szabadka , volt a 4. legnagyobb. Ma a legnagyobb U krán város Berlin, Párizs , Rom, Lánden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!