Nógrádi György: Elképzelhetetlen, hogy az ukrán hadsereg megverje az oroszokat

2023. január 18. 14:28

A biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang YouTube-csatornának adott interjút, ahol részletesen kielemezte a legfrissebb háborús alakulásokat.

2023. január 18. 14:28
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt az Ultrahang Youtube-csatorna legutóbbi adásának vendége. Király Tamás műsorvezető többek elsősorban az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményeiről kérdezte a biztonságpolitikai szakértőt. 

Nógrádi György leszögezte, jelenleg nem lát semmiféle pozitív kilátást a jövőre tekintettel. Ezt azzal indokolta, hogy a két háborúban álló fél elbeszél egymás mellett, az Egyesült Államok célja, hogy elhúzódjon a háború, Japán kőkeményen fegyverkezik, összefogtak a kínaiak és az oroszok, az Európai Uniónak továbbra sincs szerepe. 

A svájci Davosban ezen a héten megtartott világgazdasági csúccsal kapcsolatban a biztonságpolitikai szakértő elmondta, 

Azzal folytatta, hogy az ukrán elnök mindenkitől fegyvert kér, hogy folytatni tudja a háborút. Az ukrajnai eseményekkel kapcsolatban kifejtette, bár rengeteg a halott a mostani fegyveres konfliktusban, az egy éve tartó harcok során azonban sokkal kevesebb az áldozat, mint volt Bagdadban és meg sem közelíti a II. világháborús budapesti halottak számát. 

– elemezte a helyzetet.

Nógrádi György szerint eddig mindkét fél visszafogott volt, ám elképzelhetetlennek tartja, hogy az ukrán hadsereg megverje az oroszokat.

– jelezte és kijelentette, mindenki gyűjti jelenleg a szövetségeseket és csak terjed a konfliktus. 

A teljes adást az alább lehet megnézni:

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. február 07. 14:13
Az oroszok nem csak ukrajnát fogják megverni, hanem az eu-t is.
LancelotDuLac
2023. február 07. 13:34
"Elképzelhetetlen, hogy az ukrán hadsereg megverje az oroszokat" - ezt már elmondtad egy párszor seggarcú xDDDDD - most magadat győzködött?, hogy eddig is csak hülyeséget beszéltél, mert hülye vagy hozzá a másik C. seggfejjel Putyin faszszopóval együtt.
Tarpibp
2023. február 07. 13:22
Furcsa ötlet, amit most leírok de ha belegondoltok, akár logikus is lehet. Az oroszok évek óta azt publikálták, hogy brutálisan modernizálták a hadseregüket, modern fegyverek, modern hadviseléssel. Az USA tisztában volt azzal, hogy ez erősen túlzás. Az USA abban érdekelt, hogy Kína körül katonailag erős államok legyenek. Japán deklarálta, hogy a haderejét nem fejleszti, ez nem túl jó hir az USA számára, mert így csak neki kell odavinni mindent. Az oroszok nagyon lemaradtak ócska felszerelés, szar vezetés. Viszont ezzel a háborúval rákényszerítik a fejlődésre, ellenkező esetben Kína felfalja Oroszországot. Japán fegyverkezni kezdett. India és Kórea szintén. Így létrejön egy hatalmi egyensúly Kínával szemben ott helyben, így Kína nagyhatalmi törekvései kicsit letörésre kerültek. A kínai orosz nagy összeborulás ideig óráig fog tartani.
ThuleanPerspective
2023. február 07. 11:03
Szerinte a háború is elképzelhetetlen volt. Mindenki a médiából tájékozódik, Ő is. Gondolja az reális képet mutat? Be fogják neki jelenteni mikor küldenek leopárdot. Már rég ott van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!