Soros György 1993-ban ágyútölteléknek javasolta a kelet-európaiakat

2023. január 27. 15:02

A milliárdos saját honlapján ma is elérhető, 1993-as írása szerint a kelet-európai élőerő bevetése „csökkentené a NATO-országok számára a hullazsákok kockázatát”.

2023. január 27. 15:02
null

Soros György harminc évvel ezelőtt, még 1993-ban írt egy tanulmányt „Egy új világrend felé: A NATO jövője” címmel.

Az írás ma is elérhető a magyar származású milliárdos saját honlapján.

A tanulmányban a milliárdos kifejti nézeteit Kelet-Európáról. Mint írta – hangsúlyozzuk, '93-ban – „a Kelet-Európának nyújtott gazdasági támogatás nagy szükségletet jelentene a depressziós európai gazdaságok számára”.

Kifejtette, hogy „az Egyesült Államoknak nem kellene a világ rendőreként viselkednie. Ha cselekedne, akkor másokkal együttműködve cselekedne. Mellesleg a kelet-európai élőerő és a NATO technikai képességeinek kombinációja nagymértékben növelné a Partnerség katonai potenciálját,

Ez egy életképes alternatíva a fenyegető világrendetlenséggel szemben.”

A Soros-cikk szövegrészlete eredetiben, angolul:

„The United States would not be called upon to act as the policeman of the world. When it acts, it would act in conjunction with others. Incidentally, the combination of manpower from Eastern Europe with the technical capabilities of NATO would greatly enhance the military potential of the Partnership because it would reduce the risk of body bags for NATO countries, which is the main constraint on their willingness to act. This is a viable alternative to the looming world disorder.”

A tanulmány megjelenésekor a NATO tizenhat államból állt: USA, Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Izland, Kanada, Luxemburg, Norvégia, Olaszország, Portugália, Görögország, Törökország, NSZK, Spanyolország. Magyarország csak a tanulmány megjelenése utáni 1999-es bővítési hullámban lépett be a NATO kötelékébe, Csehországgal és Lengyelországgal egyetemben.

tizenhat államból állt: USA, Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Izland, Kanada, Luxemburg, Norvégia, Olaszország, Portugália, Görögország, Törökország, NSZK, Spanyolország. csak a tanulmány megjelenése utáni 1999-es bővítési hullámban lépett be a NATO kötelékébe, Csehországgal és Lengyelországgal egyetemben.

Nyitókép: OLIVIER HOSLET / EPA / POOL / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2023. február 24. 11:40
Most pontosan az folyik, amit írt, csak 30 év alatt keletebbre csúszott a konfliktus. A kelet európai élőerőt épp most égetik el az oroszok ellen.
Rizsa
2023. február 24. 10:56
Ez a rohadék vén buzeráns a leg gonoszabb aki valaha élt ezen a földön . Még a pokolba se lesz helye.
Ariete 64
2023. január 29. 02:27
Ezután mondja csak valaki, hogy Adolfnak nem volt igaza..
pipa89
2023. január 28. 18:00
SOROS A FILANTRÓP!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!