Az oroszok felszólították a németeket: Tisztázzák, hogy most háborúznak-e Oroszországgal, vagy sem

2023. január 27. 10:01

Figyelembe véve az ellentmondásos kijelentéseket, Németországnak tisztáznia kéne azokat – szögezte le Marija Zaharova.

2023. január 27. 10:01
null

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő pénteken felszólította Németország oroszországi nagykövetét, hogy tisztázza Berlin álláspontját az ukrajnai konfliktusban elfoglalt helyzetéről.

„A német külügyminiszter azt mondta, hogy országa más nemzetekkel közösen harcol Oroszország ellen, miközben minisztériuma nem tekinti saját országát a konfliktus részesének.

 – írta az orosz diplomata a Telegram-csatornáján.

Korábban a német külügyminisztérium azt mondta, hogy a Kijevnek nyújtott segítség nem teszi Berlint az ukrajnai konfliktus részesévé. A német diplomácia így kommentálta Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentését, aki a hét elején az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén felszólalva azt mondta, hogy „háborút vívunk Oroszország ellen”.

A német külpolitika őrületes éve - íme, Baerbock legemlékezetesebb pillanatai

Ahogy Christine Lambrecht egykori német védelmi miniszter lemondása kapcsán már utaltunk rá a Mandineren, a mindenkori német kabinetben létezik néhány olyan feladat, amit nagyon könnyű rosszul csinálni, a jó teljesítményhez viszont nagy rátermettségre van szükség. Kétségtelenül ilyen a német külügyminiszter munkája is. A német fődiplomata szerepkörét minden oldalról ellentmondások övezik.

Nyitókép: Olaf Scholz és Annalena Baerbock. Fotó: John MACDOUGALL / AFP

Összesen 390 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. január 28. 07:52
Puderkanzler, Puderministerin- e lúd évi 54 millió Forintot költ csak sminkre. Olaf is koetikáztat. A bécsi nepnyelv puderkanzler el csúfolta Faymant, azaxisofőrt, most már Berlin is utolérte Bécset.
pollip
2023. január 27. 21:41
Most nagyon megnéztem Scholz fényképét. 36000 eurót költ egy évben sminkesre. Nem látom rajta:-)
bagira
2023. január 27. 20:25
Véres büdös orosz olaj németeknél hiánycikk lesz , bespájzolnak. Németország legnagyobb olajszállítója tavaly is az Oroszországi Föderáció volt 20,0 millió tonnával az első tíz hónapban, szemben az egy évvel korábbi 22,4 millió tonnával. Az Egyesült Államokból 9,7 millió tonnát importált Németország, többet az előző évi 8,3 millió tonnánál. Nőtt a kazahsztáni olajimport is, 7,4-re 6,5 millió tonnáról. Nagy-Britanniából változatlanul 6,2 millió tonnát importált Németország. A többi szállítási forrástól 2022 első tíz hónapjában 30,1 millió tonna olaj érkezett, lényegesen több az egy évvel korábbi 22,6 millió tonnánál. https://internetfigyelo.com/duplajara-nott-nemetorszag-olajimport-szamlaja-tavaly-az-elso-tiz-honapban/
Reszelő Aladár
2023. január 27. 19:08
Liberálisnak lenni = mindent szabad, meg annak az ellenkezőjét is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!