Nógrádi György: Ez egy rendkívül mocskos háború, ahol a két fél között igazán nincs különbség embertelenségben

2023. január 08. 15:26

A biztonságpolitikai szakértő felidézte, hogy Németországban belső viszály robbant ki az ukrán fegyverszállítások kapcsán.

2023. január 08. 15:26
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt az Ultrahang Youtube-csatorna legutóbbi adásának vendége. KirályTamás műsorvezető többek között a Putyin által kihirdetett fegyverszünetről is kérdezte a szakértőt. De szóba került Kína, Tajvan és Észak-Korea kérdése is.

A beszélgetés során Nógrádi felidézte, hogy az oroszok 36 órás fegyvernyugvást hirdettek meg, amelyet az ukránok nem tartottak be. A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy

így úgy véli, nagy valószínűséggel a mostani helyzetből nem fog egy béke kialakulni. 

Vihar dúlnak a német belpolitikában

Majd kitért arra is, hogy az elmúlt napok történései arra mutatnak rá, hogy „a német belpolitikában viharok vannak”.  Ennek bizonyítéka az is, hogy koalíciós viták alakultak ki a nyugat-európai országban az ukrán fegyverszállítások kapcsán. Mint ismert, a három német kormánypárt nem értett egyet abban, hogy lehet-e modern fegyvereket adni az ukránoknak.Nógrádi ismertette, hogy

olyan olyan páncélosból adtak 40 darabot a németek az ukránoknak, amely több mint 50 éves.

Hozzátette, hogy ezt a típust a németek Koszovóban és Afganisztánban is felhasználták már a németek.

„Ez egy rendkívül mocskos háború”

Nógrádi György a német belső viszályok kapcsán azt is megjegyezte, hogy számára érdekes volt, hogy a zöldek és a liberálisok követelik a modern, Leopard harckocsik átadását, Olaf Sholz ettől eddig elzárkozott, „nem akarta, hogy Németország főerővel belemenjen ebbe a konfliktusba„ – idézte fel. Majd kijelentette, hogy

– szögezte le a beszélgetésben.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DoomGuy
2023. január 09. 05:59
"Vihar dúlnak a német belpolitikában" Matek nem ment, hát elment bölcsésznek... de minek? Miért nem inkább utcát seperni bazmeg? Egyeztetni nem tud? Nincs egy helyesírásellenőrző, ami aláhúzza?!
nemox
2023. január 09. 02:28
Ezt a moszkovita barmot honnan szalajtották és miért hiszi el neki bárki akár egy szavát is? Lehet, hogy mindkét fél brutális, de az ukránok nem bombáznak civileket mint ahogy az oroszok azt bizonyíthatóan tették. Egyszerűen fizikailag nem lenne elég lőszerük, ha annyira imprecízen támadnának mint az oroszok.
szilvarozsa
2023. január 08. 23:32
.
Szabó Tamás
2023. január 08. 21:16
Tudod, Gyuri bácsi: aki szelet vet, vihart arat. Itt meg most mocskos szelet vetettek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!