Súlyos vádak: magyar származású nő verhette át az ukrán haderőt, hatalmas károkat okozhatott, az illető tagad

2023. január 03. 17:51

A fiatal nő szerint szimpla rágalomhadjárat folyik ellene.

2023. január 03. 17:51
null

Egy magyar származású, ausztrál állampolgárságú fiatal nő verhette át az ukrán haderőt. Emese Fajkot azzal vádolják, hogy több millió dollár értékű orvosi felszerelést lopott el ukrán katonáktól, azonban a fiatal nő tagadja, hogy ez valaha is megtörtént volna – értesült a Daily Mail.

A lap szerint Fajk azután csatlakozott az ukrán idegenlégióhoz, hogy egy portugál szigeten meglopta a főbérlőjét és a barátját. 2022 júliusában már mint az ukrán idegenlégió kommunikációs igazgatója bukkant fel.

Az SZBU is vizsgálódik

Hozzátették, hogy a fiatal nőt azután vetették alapos vizsgálat alá – ebbe beleértve az SZBU-t is – , hogy a légió vezetői tudomást szereztek múltbéli ügyeiről. A jelentések alapján felmerült, hogy

ő állhat egy 2,5 millió dolláros orvosi szállítmány eltűnése mögött, és egyéb háborús felszerelések és adományok „elszívásához” is köze lehet.

Fajk ugyanakkor azt állítja hogy még nem látott bizonyítékot az ellene felhozott vádak alátámasztására, és „rágalomhadjáratnak” nevezte azokat. 

A mostani ügy nem az első komolyabb korrupciós botrány az ukrán idegenlégió körül: nemrég az ukrán Kyiv Independent írt hosszas cikket arról, hogy az alakulat egyik legbefolyásosabb vezetője egy Lengyelországból szökött bűnöző, aki egyebek mellett fosztogatásra utasította az alakulat tagjait – írta a Daily Mail.

***

Cikkünk megjelenése után közleményben tagadta az ellene felhozott vádakat Fajk Emese. A nő az ukrán idegenlégióval kapcsolatos, vele szemben megfogalmazott, világsajtót bejáró vádakra úgy reagált a Facebookon: „Közvetve vagy közvetlenül útjában voltam olyan embereknek, akik ki akarták használni a légiót a saját előnyeikre. Ugyanezek az emberek a forrásai azoknak az alaptalan vádaknak és támadásoknak, amiknek hónapok óta az áldozata vagyok.”

Fajk szerint eddig nem mutattak fel neki bizonyítékokat az ellene felhozott vádakhoz. Kijelentette azt is: nem vett részt katonai gyógyszerek szállításában semmilyen formában.

Azt közölte: a hadsereg és az SZBU ukrán biztonsági szolgálat képviselői arról biztosították őt, hogy nincsenek ellene zajló nyomozások. Azt is állítja: továbbra is élvezi katonai feljebbvalói bizalmát, ők engedték meg neki a poszt közlését is.

„Azzal vádolni engem, hogy az ellenséggel működök együtt, azok után, hogy többet szolgáltam Ukrajnában, mint a vádlóim, nem csak nevetséges, hanem egyenesen undorító” – írta posztjában Emese Fajk.

Nyitókép: Twitter-fotó

 

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Katona László
2023. január 06. 08:47
Akárhogy is nézzük, akiben van egy csepp magyar vér, az többnyire zseni, akár becsületes, akár bűnöző.
syphax
2023. január 05. 05:09
Bravó Fajk Mesi! AGGYÁL A KOSZOS UKRIK POFÁJÁRA...HA TUDSZ! KIBIRJÁK EZEK.....ALIG VÁRJÁK, HOGY A "MAGYAR" JELZŐ MELLÉ VALAMILYEN ÉS BÁRMILYEN, DE FÖLTÉTLENŰL NEGATIV(!) TARTALMÚ ESEMÉNYT-AKÁRMIT TÁRSITHASSANAK....
Palatin
2023. január 04. 12:18
Szép teljesítmény ez a tett, szó se róla. De az igazi magyar származású szálhámos továbbra is Soros György, aki mint a gonoszság faszcinációjának unikális reprezentása, még a költöt is megihlette: Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Hej, döntsd a Sorost ne siránkozz, Ne raplizz minden kis fullánkhoz. Tudd, ö utálja mindkét nemzetét, Elcserélte öket sok fura szerzetért. Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
Zoltan70
2023. január 04. 11:55
Hát, ez nem olyan nagy hír, tekintve, hogy jóval előtte már egy másik magyar származású csaló, Dzsordzsi bácsi az egész világot átverte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!